KIRIKKALE’DE 23 NİSAN COŞKUSU

KIRIKKALE’DE 23 NİSAN COŞKUSU
İki yıldır pandeminin etkisiyle kısıtlı katılımlarla kutlanabiliyorduİki yıldır dünyayı etkileyen koronavirüs pandemisi nedeniyle kısıtlı katılımlarla yapılmak zorunda kalınan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı...

İki yıldır pandeminin etkisiyle kısıtlı katılımlarla kutlanabiliyordu

İki yıldır dünyayı etkileyen koronavirüs pandemisi nedeniyle kısıtlı katılımlarla yapılmak zorunda kalınan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı salgının etkisini yitirmesiyle normal şekliyle kutlandı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında coşkulu kutlama Kırıkkale şehir parkında Çevre ve Çocuk Şenliği, kültür merkezindeki kutlamalarla devam etti. Salgının ardından geniş katılımlı yapılan kutlamalar “Bayramı böyle coşkuyla kutlamayı özlemişiz” dedirtti.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Kırıkkale’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, sabahın ilk saatlerinde gençlik yürüyüşü ile başladı. Kırıkkale Belediyesi görevlileri tarafından öğrencilere ve vatandaşlara Türk bayrakları dağıtıldı. Belediyenin Mehteran Bölüğü eşliğinde başlayan gençlik yürüyüşü, kent meydanında son buldu. Yürüyüşe öğrencilerin ailelerinin yanı sıra vatandaşlar da eşlik ederek sevgi gösterisinde bulundu. Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ile protokolün diğer üyelerine günün anısına çiçek verdi. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Millî Eğitim Müdürü Telefoncu, törende yaptığı konuşmada, "Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir." iradesini bir kez daha andıklarını söyledi. Açılış konuşmasının ardından 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni yapıldı. Öğrencilerden Leyla Düşünceli, Zeynep Su Öz ve Hatice Koçak’a ödülleri Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından verildi.

GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Renkli görüntülerin yaşandığı programda Adnan Şener Uyguluma Okulu öğrencileri tarafından Mehteran Gösterisi, Atatürk Ortaokulu Dünya Çocukları Korosu Ezgilerle Türkiye’m mini konseri, Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu öğrencilerinin gösterileri, Yunus Emre İlkokulu Halk Oyunları ekibinin gösterileri, Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu Step Grubu gösterisi ile Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Halk Dansları Final Gösterileri sunuldu. Öğrencilerin yaptığı sunumların ardından Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri programa katılan öğretmenler, öğrenciler ve velileri ile hatıra fotoğrafları çektirdiler.  Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programın ardından katılımcılar Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergi açılışına geçti.

ŞEHİR PARKINDA ÇEVRE VE ÇOCUK ŞENLİĞİ

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu’nda İl Özel İdaresi Bilim Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Resim Sergisi’nin açılış kurdeleleri kesildi. Vali Tekbıyıkoğlu ve beraberindeki heyet sergilenen resimler ve ürünler hakkında öğretmenlerden ve öğrencilerden bilgiler aldı. Serginin bitiminde Güzel Sanatlar Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Fehmi Bulut tarafından yapılan keman dinletesi ilgi çekti. Sergi programın ardından Kırıkkale Şehir Parkında İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından tertip edilen “Çevre ve Çocuk Şenliği” programına katılan protokol üyeleri burada da ‘Sıfır Atık’ kampanyası kapsamında yapılan çalışmaları inceledikten sonra programda bulunan aileler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Düzenlenen etkinliklere Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Milletvekili Ahmet Önal, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, siyasi parti il başkanları, il müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.