KIRIKKALE'DE AŞILANMA ORANI YÜZDE 80,5 OLDU

KIRIKKALE'DE AŞILANMA ORANI YÜZDE 80,5 OLDU
Koronavirüs salgınında en çok pozitif vaka görülen iller arasında yer alan Kırıkkale’de ilk doz aşı oranı yüzde 80,5’e yükseldi. Salgın vakalarının yoğunlaştığı şu günlerde maske, mesafe ve hijyene dikkat çeken uzmanlar,...

Koronavirüs salgınında en çok pozitif vaka görülen iller arasında yer alan Kırıkkale’de ilk doz aşı oranı yüzde 80,5’e yükseldi. Salgın vakalarının yoğunlaştığı şu günlerde maske, mesafe ve hijyene dikkat çeken uzmanlar, aşı çağrısında bulundu. Uzmanlar sırası gelen vatandaşların bir sağlık kuruluşuna giderek aşılarını olmasını istedi.

VAKA SAYISI ARTIYOR

Yüz yüze eğitimin başladı, hareketliliğin ve kalabalık ortamların arttığı şu günlerde Türkiye genelinde pozitif vaka sayısı her geçen gün yükseliyor. Türkiye genelindeki vaka artışlarına paralel olarak Kırıkkale’deki vaka sayısı ve covid-19’a bağlı ölüm oranlarında da artış gözleniyor. Sağlık Bakanlığının yayımladığı bir önceki hafta vaka haritasında Kırıkkale 206,67’lik oranla Türkiye genelinde vakası en çok artan illerden birisi oldu. Kırıkkale’de vaka oranı bir önceki haftaya göre 56,33’lük yükseliş yaşanmıştı. 4-10 Eylül tarihlerini kapsayan vaka haritasında da Kırıkkale’deki vaka artışı devam etti. Son haritada Kırıkkale’deki pozitif vaka oranı 270,18’e yükseldi. Kalabalık ortamlar oluşmaması için tedbirlere uyulması gerektiğine işaret eden Yetkililer bu artışın önüne maske, mesafe, hijyen ve aşılama ile geçilebileceğini hatırlatarak vatandaşlara aşı çağrısında bulundu.

AŞILAMADA BİRAZ DAHA HIZ KAZANILMALI

Salgınla mücadelede en önemli silahlardan birisi olarak gösterilen aşılamada Kırıkkale iyi bir hız yakalamış durumda. Geçtiğimiz günlerde yüzde 75’i yakalayarak düşük riskli olduğunu gösteren mavi renkli iller arasına giren Kırıkkale bu hafta da biraz daha hız kazanmış durumda.  16 Eylül itibariyle Kırıkkale de ilk doz aşı oranı yüzde 80,5’e yükseldi. Toplum bağışıklığının daha kısa zamanda kazanılması için aşının tek şart olarak gözüktüğüne işaret eden uzmanlar “Bu sıkıntılı günlerimizi ancak aşılama ile atlatacağız. Aşınızı olun, kendinizi ve toplumu koruyun. Kırıkkale olarak aşılamada biraz daha hız kazanmalıyız” ifadelerine yer verdi.

BU ÖNLEMLERİ ALIN

Sizin ve ailenizin enfeksiyona yakalanmasını önlemek için alabileceğiniz bazı önlemler şöyledir: Ellerinizi sık sık yıkayın: Su ve sabun veya alkol bazlı bir dezenfektan kullanın. Başkalarıyla aranızda en az 1 metre mesafe bırakın. Fiziksel mesafenin mümkün olmadığı ve temas riskinin olduğu halka açık yerlerde bez maske takın. Maskenizi su ve sabunla düzenli olarak yıkayın. Kendinizde veya çocuğunuzda ateş, öksürük, nefes almada güçlük veya diğer COVID-19 belirtileri varsa bir an önce tıbbı yardım alın. Kalabalık yerlerden, havalandırması yeterli olmayan kapalı mekanlara gitmekten kaçının ve halka açık yerlerde fiziksel mesafe kurallarına uyun. Tüm iç mekanları sık sık havalandırın. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.