Kredi kullanan esnafları rahatlatan kararlar

Kredi kullanan esnafları rahatlatan kararlar
KREDİ GERİ ÖDEME TARİHİ ERTELENDİ, ESNAFIN EK KREDİ ALMA FIRSATI TANINDIS.S. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, esnafa pandemi sürecinin etkilerini azaltmak amacıyla bir taraftan kredi kullanan esnafların...

KREDİ GERİ ÖDEME TARİHİ ERTELENDİ, ESNAFIN EK KREDİ ALMA FIRSATI TANINDI

S.S. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, esnafa pandemi sürecinin etkilerini azaltmak amacıyla bir taraftan kredi kullanan esnafların son ödeme tarihini ertelerken, diğer taraftan yeni kredi kullanmak isteyen esnaflara ek kredi alma imkanı tanıdı. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci kredilerin geri ödeme sürecinin uzatıldığını, ayrıca ek kredi imkanı tanıdıklarını açıkladı. Cebeci ayrıca esnaflara 4 bin paket maske ve 4 bin adet kolonya dağıtımının başladığını duyurdu.

30 HAZİRAN'A KADAR ERTELENDİ

S.S. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 koronavirüs pandemisinin olumsuz etkilerini bir nebze de olsa azaltmak amacıyla Kooperatif üyelerine bu dönemde hazine destekli düşük faizli İşletme kredisi, İşyeri edindirme kredisi, Sıfır araç Alım kredisi ve Destek kredisi olarak tüm ortaklarının talepleri doğrultusunda kredi kullanmalarını ve Kredisini kullanıp da tekrar kredi ihtiyacı olan ortaklarının da  limitleri dahiline ek kredi almalarını sağladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan S.S. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci "Kooperatifimizden kredi kullanıp da Covid-19 pandemisinden etkilenen ve kredilerini ödeyemeyen ortaklarımızın kredi taksitlerini 2020 yılı içerisinde iki defa erteleme yaparak bir nebzede olsa rahat nefes almalarını sağladık. Ancak pandemi etkilerinin devam etmesinden dolayı 30 Aralık 2020 tarihinden önce kredi kullanan ortaklarımızın kredileri de tekrar 30 Haziran 2021 tarihine kadar tekrar ertelendi" diye konuştu.

FAİZLER SİLİNECEK VE 18 AY TAKSİT İMKANI

Kooperatif Başkanı Cebeci "Kooperatifimizden kredi kullanan ve pandemi döneminde işyerleri kapalı ve işleri pandemiden dolayı etkilenen esnaf ve sanatkarlarımızın 01 Mart 2021 tarihine kadar ödeyemediği ve bu tarihten önce kooperatif takibine intikal eden kredi taksitlerine 30 Nisan 2021 tarihine kadar kooperatife müracaat etmeleri ve defaten ödemeleri halinde bu dönemde uygulanan gecikme faizleri silinecektir. Bu durumda ki kredilerini peşin ödeyemeyen esnaf ve sanatkarlarımıza da taksit tutarlarına yüzde 10 basit faiz uygulanarak 18 ay taksitlendirme imkanı getirilmiştir. İçinde bulunduğumuz durumun ülkemiz ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmek amacıyla, ticaret yapan kesimin ve aynı zamanda esnaf ve sanatkarlarımızın desteklenmesi ve korunması için devletimizce birçok alanda tedbirler alınmaya devam etmektedir. Bizlerin tüm esnaf ve sanatkarlarımızdan beklentimiz bu süreçte alınan önlemlerin harfiyen yerine getirilmesi ve uygulamaya konulmasıdır" ifadesini kullandı.

KOOPERATİFTEN ESNAFA MASKE VE KOLONYA

Başkan Cebeci "Kooperatif olarak ortaklarımız ve tüm Esnaf ve Sanatkarlarımıza bu konu da az da olsa Covid-19 koronavirüs den korunmak amacıyla4 bin paket Maske ve 4 bin adet Kolonya yaptırarak sizlerin kullanımı için tüm esnaf ve sanatkarımıza bugün itibarı ile iki gün sürecek dağıtıma başladık. Tüm Esnaf ve Sanatkarlarımızın gerek işyerlerinde gerekse sosyal yaşamlarında koronavirüs tedbirlerine Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uymalarını önemle rica ederim. Bu  vesile ile Dünyada yaşanan koronavirüs pandemisinden Ülkemiz ve Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarımızın bir an önce kurtulmasını Allah’ tan niyaz eder,   ailenizle birlikte sağlık, sıhhat ve işlerinizde bol kazançlar dilerim" dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.