ŞEHRİMİZİ BAŞTAN SONA YENİLİYORUZ

ŞEHRİMİZİ BAŞTAN SONA YENİLİYORUZ
BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SAYGILI HAYATA GEÇİRECEKLERİ PROJELERİ SIRALADI VE EKLEDİKırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı 20 yatırımın tanıtımını yaptı. Hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projeleri sıralayan Başkan...

BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SAYGILI HAYATA GEÇİRECEKLERİ PROJELERİ SIRALADI VE EKLEDİ

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı 20 yatırımın tanıtımını yaptı. Hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projeleri sıralayan Başkan Sayılı, “Niyetimiz hizmet. Ben kendimi memleketimize hizmet için adamışım. Hayata geçireceğimiz 20 dev proje ile şehrimizi baştan sona yeniliyoruz. Bu projeler birlik ve beraberlikle doğuyor. Şehrimize hizmet ederken tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz” diye konuştu.

GENİŞ KATILIM

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, çalışmaları tamamlanan ve yapılması planlanan 20 yatırımın tanıtımını gerçekleştirdi. İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Milletvekili Ramazan Can, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, İlçe ve kasaba belediye başkanları,  mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve Ak Parti teşkilatı mensupları katıldı. Milletvekili Can, İl Başkanı Kaplan ve İl Genel Meclisi Başkanı Çaykara yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.Can, "Çünkü birlik ve beraberlik varsa herkes bunun üzerinde kenetleniyor. Birlik ve beraberliğe sizden de destek istiyoruz. Yapılanları anlatacağız, hakikatleri haykıracağız. Sizler de takip ediyorsunuz ki yalan, iftara, dolan, fitne hakikatin önüne geçiyor. Sosyal medya diye bir platform var, orada biri bir şey üfürüyor sonra kendisi inanıyor” diye konuştu.

YENİ İÇME SUYU KAYNAKLARI KAZANDIRIYORUZ

Programda Belediye Başkanı Saygılı 20 projeyi tek tek ayrıntılarıyla açıkladı. Başkan Saygılı “Halfeli ve Çullu bölgesinde tespit ettiğimiz su kaynaklarını şebekemize kazandıracağız.  Halfeli içme suyu projemizin İhale Bedeli 6 milyon 50 bin TL. 17 Kuyu Açılmıştır 4 gözlem kuyusudur, Aylık Minimum elde edilen su miktarı 150 bin m3. Aylık getirisi 600 bin TL. Kimeski Su deposuna taşınan İçme ve Kullanma Suyumuz buradan Osmangazi, Kimeski, Akşemsettin, Fatih, Aşağı Mahmutlar, Çullu bu mahallerimize verilmektedir. Oluşabilecek büyük çaplı bir arıza durumunda ise Çalılıöz (Bir kısmı) Kaletepe – Etiler – Sanayi -Gündoğdu – Bağlarbaşı – Ovacık – Tepebaşı -Gürler Mahallelerine de su verebilmektedir.  Çullu’da yeni su kaynakları tespit ettik. 5 Adet su kuyusu açılması planlanmakta. Aylık Minimum elde edilecek su miktarının 175 bin m3 olması beklenmektedir. Çullu Suyu, şimdiye kadar kullanılmamış, Atıl Durumda bulunan hiçbir mahalleye Bağlantısı olmayan vali konağımızın üst tarafında bulunan 10 bin tonluk içme suyu depomuzun kullanılabilir hale getirilmesi sağlanacaktır.

AKILLI KAVŞAK PROJESİ

Kırıkkale’de Trafik sinyalizasyonu ve yapay zeka akıllı kavşak projesini hayata geçirdik. Şehir merkezinde 17 kavşakta geometrik yapı çalışmaları ile birlikte tüm sinyalizasyon bileşenleri ve altyapı yenilenmiştir. Bu yenilemelerin ardından da tüm kavşaklara, akıllı kavşak sistemi ve Trafik Kontrol Merkezi uygulaması gerçekleştirilmiştir. Tüm uygulamalar, tasarımlar, yazılımlar ve donanımlar kısacası bu sistemin teknolojisi yerli ve milli değerimiz ASELSAN tarafından geliştirilmiştir. Kavşaklara kurulan kameralar ve loop sensörler ile kavşaklardaki trafik parametrelerinin analizi yapılmakta ve gerçek zamanlı olarak trafik yönetimine otomatik müdahale edilmektedir. Türkiye’de, bir kavşakta kamera ve loop sensörlerin aynı anda kullanıldığı hibrit akıllı kavşak sistemi ilk defa Kırıkkale ’de uygulanmıştır. Diğer taraftan Etiler dörtyol kavşak projesini hayata geçiriyoruz. Kısa bir zamanda alt geçidi hizmete kazandıracağız.

AKILLI ULAŞIM BİLİM PARKI

Kırıkkale Bilim Merkezi özel tasarlanan binası ile Kırıkkale ve çevre illerde yer alan bilim meraklılarına hizmet etmek üzere özel olarak tasarlanmıştır. Bilim merkezi içerisinde 1000 m2’de yer alan 150’den fazla deney düzeneği bilim severleri bekliyor. Temel Fizik Deney Düzenek Alanı, Akıllı Şehircilik 4.0 Sergisi, Bilimin Aydınlık Çağı Sergisi, Havacılık Sergisi, Türk Uzay Ajansı Sergisi olmak üzere 5 özel sergi alanı ilk defa Kırıkkale Bilim Merkezi için özgün olarak tasarlanmıştır. Temel Fizik Deney Düzenek Alanı – 500 m2. Akıllı Şehircilik 4.0 Sergi Alanı – 50 m2. Havacılık Sergi Alanı – 100 m2. Türk Uzay Ajansı Sergi Alanı – 100 m2. Bilimin Aydınlık Çağı Sergisi – 250 m2. Kırıkkale Bilim Merkezi içerisinde oluşturulacak olan sergi ile ziyaretçilerin akıllı şehir uygulamaları konusunda bilgi sahibi olmaları sağlanacaktır. Aşağıda belirtilen bölümlerden oluşacaktır. Sergi alanı için 50 m2 alan ayrılmıştır. Sergi Alanında Yer Alacak Deney Düzenekleri; Kırıkkale Akıllı Şehir Maketi Modeli, Akıllı Durak Deney Düzeneği, Akıllı Kavşak Deney Düzeneği, Trafik Hız Kontrol Sistemleri Deney Düzeneği, Şehir Aydınlatma Otomasyonu eney Düzeneği, Şehir Görüntüleme Sistemleri Kontrol Merkezi Düzeneği, E-Belediye Kioksu, Akıllı Ev Otomasyon Sistemi Deney Düzeneği, Katı Atık Yönetim Sistemi Deney Düzeneği. Kırıkkale Bilim Merkezi bilimin alanında ilerlemek isteyen gençler için 7 farklı atölye alanı sunuyor. Katılımcılar atölye alanlarında bilimsel çalışmalar hakkında detaylı projeleri hayata geçirirken aynı zamanda TEKNOFEST, TÜBİTAK gibi bir çok kurumun yarışmalarına hazırlana bilecekleri alt yapıya sahip olacaklar. Kırıkkale Garaj, Bilim Atölyesi, Robotik Kodlama Atölyesi, Uzay ve Havacılık Atölyesi, Teknoloji Tasarım Atölyesi, Minik Mucitler Atölyesi, Matematik ve Akıl Oyunları Atölyesi olmak üzere 7 farklı atölye bilim merkezinde faaliyete geçecektir. Kırıkkale Garaj – 80 m2. Bilim Atölyesi – 45 m2. Robotik Kodlama Atölyesi – 45 m2. Uzay ve Havacılık Atölyesi – 45 m2. Teknoloji Tasarım Atölyesi – 50 m2. Minik Mucitler Atölyesi – 25 m2. Matematik ve Akıl Oyunları Atölyesi – 25 m2.

KIRIKKALE BAŞTAN SONA ASFALTLANACAK

Yapacağımız çalışmayla Şehrimizi baştan sona asfaltlayacağız. Toplamda 168 bin ton sıcak asfalt atımı gerçekleştireceğiz ve şehrimizin asfaltını baştan sona yenileyeceğiz. Millet caddesini baştan sona yeniden asfaltlıyoruz. Plevne caddesi, Doğu Bulvarı, Adalet Caddesi, Halide Edip Caddesi, Kafkas caddesi, Nene Hatun Caddesi, Rauf Denktaş Caddesi, Sağlık Caddesi, Sakarya Caddesi, Şirinevler Caddesi, Zümrütkale Caddesi, Arif Çetin Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi, Hürriyet Caddesi ve muhtelif caddeleri baştan sona yeniliyoruz. Kilit parke çalışmalarımız da devam ediyor. 382 bin metre kare kilit parke döşüyoruz. Sathi kaplama çalışmalarımız devam ediyor. Toplam sathi kaplama 183 kilometre olacak. Toplam 81 bin 700 metre karelik andezit kaplama çalışmalarıyla şehrimizi baştan sona yeniliyoruz.  Yürüyüş yolu çalışmalarımızda devam ediyor. Toplamda 29 bin 800 metre yürüyüş yolu yapacağız. Alparslan Türkeş Bulvarında uyguladğımız Newjersey çalışmalarımız devam edecek ve 4 bin adet daha döşeyeceğiz.

YENİ PARK ALANLARIMIZ

Şehrimizde yeni park alanları oluşturuyoruz. Buna göre 5 adet park çalışmamız olacak. Mevcut Atatürk Parkımızı yeniliyoruz. Atatürk Parkında Park toplamda 6 bin 600 metre kare alan kaplamakta, Çocuk oyun grupları, Engelli, çocuk oyun grupları, Süs havuzu, Oturma grupları, Banklar, 3 bin metre kare çim alan, Ağaç ve çalı grupları, Çevre duvarı yapılacak. Etiler mahallesine yapılacak park, Park toplamda 5 bin 400 m2 Alanı kaplayacak. Parkta Çocuk oyun grupları, Spor kompleksi, Oturma grupları, 2,000 metre kare çim alan, Ağaç ve Çalı grupları, Çevre duvarı yapımı ve Dolmuş evi. Hüseyin Kahya Parkını yeniliyoruz. Ağaç Altı Oturma Grupları, Yeni Nesil Oyun Grupları, Trombolin Çocuklar İçin, Park içerisinde bulunan havuzun tadilatı, yapılarak daha küçük göze hoş gelen bir havuza dönüştürülmesi, Şadırvanın tadilatı, Ağaçların bakımı, yeni süs bitkilerinin dikimi ve Oturma Gruplarının yenilenmesi. Bahçelievler Mahalle Parkı. Park toplam 2145 metre kare alan kaplamakta, 1010 Metre kare çim alan, Küçük oyun grupları, Spor kondisyon alanı, Ahşap Bank, Ağaç ve Çiçek grupları.  Yeni mahalle parkı, Park toplam 18,600 Metre Kare Alan Kaplamakta, 13,700 metre kare Yeşil Çim Alan, Spor Kondisyon Aletleri, Basketbol ve voleybol sahası, Ağaç ve çalı grubu, Bank ve Çöp Kutuları, Çevre duvarı.

ARAÇ PARKURUMUZU GÜÇLENDİRMEYE DEVAM

Yaptığımız çalışmalarla araç parkurumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Şehrimize yeni 41 adet araç kazandırıyoruz. Bu çalışmayla birlikte belediyemizin kullandığı kiralık araç kalmayacak. 9 adet daha mahalle konağı yapacağız. 10 adet yeni spor sahası kazandırıyoruz.  9 adet kazıyıcı yükleyici, 1 adet Asfalt Freze Makinesi, 1 adet kepçe, 1 adet Greyder, 5 adet cenaze aracı, 6 adet kamyon ve 18 adet Halk Otobüsü olmak üzere toplamda 41 adet araç alımı gerçekleştireceğiz.

MAHALLE KONAKLARI PROJESİ

Mahalle konaklarının yararını pandemi döneminde de gördük. Bir mahalle konağımızda yapılan ürünler şuanda ABD’ye ihraç ediliyor.

PROJELERİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİYORUZ

Ardiyeciler sitesi projesini hayata geçiriyoruz. Hemşehrilerimizin talebi üzerine yeni Şehir Mezarı Projemizde yer tespitini yaptık çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Yeni şehir mezarlığımızın içerisinde Cami ve taziye evi de bulanacak. Galericiler Sitesi Projemizde yer temini yapıldı çalışmalar başlayacak. Şehir Merkezinde bulunan Galericilerin taşınması için, Şehrimizde buluna mevcut galericiler sitesinin güneyine Belediyemize ait 15.000 m2 arsa üzerine Yeni Galericiler Sitesi , Belediyemiz tarafından yapılacaktır. Site içerisinde 50 adet galeri ve ortak alanda Noter binası, Yönetim Binası, kafe , Güvenlik kulübesi, Mescit ve Wc ler yapılacaktır.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ PROJESİ

Küçük Sanayi Sitesi Projemizde belirlenen süreç devam ediyor. Esnaf odamız esnafın kaç metre kare yer istediği yönünde talepleri topluyor. İlimizdeki küçük sanayi sitesi şehrin merkezinde kalmakta olup, yeni bir küçük sanayi sitesine ihtiya cımız bulunmaktadır. Sanayi gelişim yönü açısından Ankara – Samsun çevre yolu güzergahında, küçük sanayi sitesi alanı belirlenmiştir. 02.04.2021 tarih ve 56 sayılı Meclis Kararı ile bu alanın Küçük Sanayi Sitesi olarak 1/5000 ölçekli imar planları onaylanmıştır. Söz konusu alanda şahıs mülkiyetleri bulunmaktadır. Yapılacak olan kamulaştırma işlemleri tamamlandıktan sonra TOKİ tarafından yapacaktır.

ZAFER CADDESİ SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ

Bu projemizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte yürüteceğiz. Yenidoğan Mahallesi sokak sağlıklaştırma projesini hayata geçireceğiz. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Zafer caddemiz daha güzel bir görünüm kazanacak.

ENERJİMİZİ KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ

GES Temiz enerji projemiz ile güneşten kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz. İlk etapta 5 MW yıllık 8 milyon 844 bin 820 KWH elektrik üreteceğiz. 1500 Evin Günlük İhtiyacını 1 günde üretebilecektir. Yıllık Yaklaşık 5.800.000 TL Tasarruf Sağlayacaktır. Bir Yılda 6981 Metric Ton CO2 miktarındaki sera gazı salınımını engellenmiş olacaktır. Bu tesisin Bir Yılda üreteceği toplam 8844 MW elektrik enerjisi yaklaşık olarak 6981 Metric Ton CO2 miktarındaki sera gazı salınımını engellenmiş olacaktır. 1489 Binek Aracın 1 Yılda çevreye saldığı sera gazı emisyonu miktarına, 3103 Ton Benzin tüketimi sonucu çıkacak olan CO2 emisyonu miktarına 3551 Ton Kömürün yakılması sonucu çıkacak olan CO2 emisyonu miktarına 10 Yaşındaki 118084 ağacın temizlediği CO2 emisyonu miktarına eşittir. Kent yönetim değerlendirme ve izleme merkezi kuruyoruz.

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ

İhalesi 23.06.2020 İşin süresi 400 gün tarihinde gerçekleşti yapım aşamasında. İhalesi yapılan Kırıkkale’mizin değerine değer katacak, Millet Bahçesi içerisinde, Millet Kıraathan esi, Kafeterya, Restorant, Konuk Evi, Amfi Tiyatro, İzci Kampı, Mesire Alanı, Çim Aktivite Alanları, Bisiklet Parkuru, Koşu Parkuru, Yürüyüş Yolları, 2 Adet Tenis Kordu, 4 Adet Basketbol Sahası, 650 Metre Kare Açık Hava Egzersiz Alanı İle Çocuklar İçin 2600 Metre Kare Çocuk Oyun alanı bulunacak.

ŞEHRİMİZE BÜYÜK YATIRIM

Jandarma Genel Komutanlığı ilimizin kuzeyine lojistik merkez kuruyor. 15 bin dekar arazi tahsis edildi. Parası İl Özel İdaresine geldi, yakın zamanda ihalesi gerçekleşecek. ROKETSAN yatırım planı şehrimize büyük bir istihdam kaynağı oluşturacak. 25 bin dekar arazi tahsisi yapıldı. Proje kapsamında 5 bin kişiye iş istihdamı sağlanacak. Yatırımlarımız şehrimize hayırlı olsun” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.