Bahşılı’da seçim sonuçlarına itiraz! Seçim kurulu yeniden sayacak

Bahşılı’da seçim sonuçlarına itiraz! Seçim kurulu yeniden sayacak
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde gerçekleştirilen yerel seçim kapsamında ‘Belediye Başkanlığı’ sonuçlarına itiraz yapıldı.

MERKEZ, İLÇE VE KASABALARDA DEĞİŞİM

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi hafta sonu tamamlandı. Kırıkkale merkez başta olmak üzere ilçe ve kasabalarda Çelebi ilçesi hariç belediye yönetimleri el değiştirdi. Bazı ilçelerde belediye başkanları mazbatalarını alarak göreve başlarken Bahşılı ilçesinde ‘Belediye Başkanlığı’ seçim sonuçlarına itiraz edildi.

bahsilida-secim-sonuclarina-itiraz-secim-kurulu-yeniden-sayacak.jpg

BAHŞILI’DA 58 OY FARKINA İTİRAZ

Bahşılı ilçesi, her dönem olduğu gibi bu dönemde kıran kırana bir siyasi hareketliliğe şahitlik etti. Seçimden bir gün önce aracının kurşunlanarak asayiş olayının yaşandığı MHP’nin adayı Halil İbrahim Bişkin, Cumhur İttifakı olan AK Parti’nin elinden belediyeyi aldı. Geçmiş dönemlerde de belediye başkanlığı görevinde bulunan Halil İbrahim Bişkin, yeni dönemin belediye başkanı oldu. Bişkin 1893 oy alarak yüzde 45,06 oranıyla birinci oldu.


SEÇİM KURULU SAYIM YAPACAK

AK Parti'den aday gösterilen Haydar Gülçimen ise 1835 oyda yüzde 43,68 oy oranında kaldı. Kesin olmayan ve açılan yüzde yüz sandık oranlarına göre Bişkin, rakibine 58 oy farkı attı.
Bahşılı ilçelerinde seçilen her iki belediye başkanı Seçim Kurulu tarafından yapılan yeniden sayım işlemi sonrası göreve gelen belediye başkanına mazbatasını teslim edecek.

Bu haber toplam 1001 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum