Milletvekili Öztürk’ten DEM Partili vekile ayar!

Milletvekili Öztürk’ten DEM Partili vekile ayar!
 Yazı İşleri Müdürü
DEM partili Gergerlioğlu, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’ün ısrarları üzerine hakkını savunduğu teröristi lanetlemek zorunda kaldı.

KOMİSYON TOPLANTISI TARTIŞMAYA SAHNE OLDU

Adalet Komisyonu’nun 20 Şubat 2024 tarihli 8. Yargı paketinin görüşüldüğü toplantısı yine tartışmalara sahne oldu. DEM Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu geçen dönemlerde de tekrarladığı üzere yine teröristleri ve terör sempatizanlarını “hak arama” ve “insan hakları” ajitasyonu yaparak savundu. Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşen saldırının üstünden 2 hafta gibi çok kısa bir süre geçmesine rağmen üstelik saldırganlardan Pınar Birkoç’u yine Gergerlioğlu gündeme getirmiş, cezaevinde mağdur olduğunu vurgulayarak yine devlet ve millet düşmanlığı yapmıştı. Aynı saldırının faillerinden Emrah Yayla’yı da Gergerlioğlu ve DEM’in ortağı CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hak ihlaline uğradığını iddia etmiş, teröristi savunmuş ve Anayasa Mahkemesi de bireysel başvurusu üzerine “hak ihlali” kararı vermişti.

İŞTE ARALARINDA GEÇEN O DİYALOG

Gergerlioğlu’nun, Komisyon toplantısındaki yine bu sözlerinin üzerine, MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı, Kırıkkale Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Halil Öztürk “Çağlayan Adliyesi saldırganları Pınar Birkoç ve Emrah Yayla ile ilgili ne diyorsun” demesi üzerine soruyu cevapsız bırakan Gergerlioğlu, Öztürk’ün “Emrah Yayla’ya da böyle dediler, sonra terörist çıktı” demesi üzerine Öztürk ve Gergerlioğlu arasında şu diyaloglar geçti: Ömer Faruk Gergerlioğlu (Kocaeli) – Boşu boşuna Şeyh Edebali’nin sözlerini etmeyelim Sayın Vekil. Bakın, bir insanın ölümünden bahsediyorum. Halil Öztürk (Kırıkkale) – “Çağlayan Adliyesi saldırganı terörist Pınar Birkoç’a da “coronavirüs” dediniz. Ömer Faruk Gergerlioğlu (Kocaeli) – Yani bir insanın ölümünden bahsediyorum, sizin de başınıza gelebilir. Halil Öztürk (Kırıkkale) – Gelebilir ama bakın, buraya geldi, sizleri ziyaret etti, basın açıklamasına çıkardınız, sonra gitti Çağlayan Adliyesi’nde saldırıyı düzenledi.

“EMPERYALİSTLERİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPTI”

Öztürk; Çağlayan Adliyesi’nde şehit edilen sivilleri, gazi olan masum insanları ve saldırıdan zarar görenleri savunurken Gergerlioğlu DHKP-C’yi, Pkk’yı ve teröristleri sözde hak savunuculuğu adı altında savundu. Öztürk, “masum insanların hakkı hukuku derken, milletin evlatlarının güvenli ve hür yaşamasından bahsederken Gergerlioğlu emperyalistlerin sözcülüğünü yaptı. Gergerlioğlu’nun bu sözlerine sadece MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’ten, Cumhur İttifakı’ndan karşı ses yükselmesi ise sözde teröre karşı olanların halini ortaya çıkarmıştır. Öztürk’ün; Gergerlioğlu’nu özeleştiriye davet etmesi, bu konuda açıklama yapmasını, terörü, teröristleri ısrarla kınamaya çağırması ve “masum insanların da haklarını savunun” demesi üzerine Gergerlioğlu Çağlayan Adliyesi saldırganlarını kastederek “onları da lanetliyorum” demek durumunda kaldı. Sözde hakkını savunduklarıyla, bir ve beraber olduklarıyla, masum insanlar diyerek allayıp pulladıklarının saldırgan olduğunu kabul edip Öztürk’ün gayretleriyle lanetlemek zorunda kaldı.

Bu haber toplam 314 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum