Vergi, ülkemizin önemli gelir kaynağıdır

Vergi, ülkemizin önemli gelir kaynağıdır
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vergi Haftası nedeniyle İl Defterdarı Yaşar Derinkuyu ile bir araya geldi.

Verginin önemini belirten Derinkuyu, “Vergi, devletimizin en büyük gelir kaynaklarından birisi olup, kalkınmanın temelini oluşturmaktadır. Herkes, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür” dedi.

ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYOR

Vergi Haftası nedeniyle Kırıkkale İl Defterdarı Yaşar Derinkuyu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı ziyaret etti. Saygılı, Defterdarlık bünyesinde görev yapan tüm personelin Vergi Haftası’nı kutlayarak, özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti. Saygılı, hafta dolayısıyla düzenlenecek olan etkinliklerin; vergi bilincinin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamasını temenni etti.

vergi-ulkemizin-onemli-gelir-kaynagidir2.jpg

DEVLETİMİZİN ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞIDIR

Defterdar Derinkuyu, “Vergi Haftası, ülkemizin kalkınması ve gelirlerinin adil bir şekilde dağıtılarak, kamu hizmetlerinin topluma daha etkin bir şekilde ulaştırılması ve gelecek nesillerimizin daha müreffeh bir ortamda yaşamasının, ödenen vergilerle sağlanacağı bilincinin toplumun her kesimine verilmesi açısından büyük önem arz etmektedir.

Vergi, devletimizin en büyük gelir kaynaklarından birisi olup, kalkınmanın temelini oluşturmaktadır. Herkes, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi ödemek bir vatandaşlık görevidir.”

TAM VE ZAMANINDA ÖDEME GAYRETİNDE OLMALIYIZ

“Ödemiş olduğumuz vergiler sonuçta hizmet olarak bize geri dönmektedir. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim, daha güvenli bir gelecek bırakmak istiyorsak vergilerimizi tam ve zamanında ödeme gayreti içerisinde olmalıyız. Bu görevimizi tam olarak yerine getirdiğimizde vatandaşlarımızın daha mutlu olacağı bir gerçektir. Vatandaşa yönelik tüm kamu hizmetlerinin, seri ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağın yaratılmasında vergi gelirleri büyük önem taşır. Tüm yurttaşımızın, kazancının bir bölümünü vergi olarak devlete ödemesi, vatandaşlarımıza yapılan hizmetlerde, devletimize güç kazandırır” dedi.

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.