Bu çocuklara helal olsun! Güneş ışığı şiddeti ölçüm başlığı tasarladılar

Bu çocuklara helal olsun! Güneş ışığı şiddeti ölçüm başlığı tasarladılar
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale'de Muhittin Ardahan Ortaokulu öğrencileri "Teknoloji Tasarım, Robotik Kodlama" projesi kapsamında güneş ışığı şiddeti ölçüm başlığı tasarladı.

NASIL DEĞİŞTİĞİ TAKİP EDİLEBİLİYOR

Proje kapsamında tasarlanan başlık, güneş ışığının şiddetini ölçmek ve bu verileri kaydetmek için kullanılıyor. Başlık, güneş ışığı sensörleri ve bir mikrobilgisayar ile donatılmış. Sensörler tarafından toplanan veriler mikrobilgisayarda işlenerek güneş ışığının şiddeti anlık olarak gösteriliyor. Ayrıca, bu veriler daha sonra analiz edilerek güneş ışığının mevsimlere ve günün saatlerine göre nasıl değiştiği takip edilebiliyor.

bu-cocuklara-helal-olsun-gunes-isigi-siddeti-olcum-basligi-tasarladilar.jpg

ANLIK OLARAK TAKİP EDEBİLİYORUZ

Ankara'da düzenlenecek TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Kırıkkale'yi temsil edecek olan Akile Buğlem Ünsal ve Muhammed Berat Caner, projenin detayları hakkında şunları söyledi: "Projemizle güneş ışığının şiddetini ölçmek ve bu verileri kaydetmek için bir başlık tasarladık. Başlığımızdaki sensörler sayesinde güneş ışığının şiddetini anlık olarak takip edebiliyoruz. Ayrıca, bu verileri analiz ederek güneş ışığının mevsimlere ve günün saatlerine göre nasıl değiştiğini de inceleyebiliyoruz."


BİRÇOK ALANDA KULLANILABİLİR

Danışman öğretmeni Mahmut Tufan ise öğrencilerinin projesiyle ilgili şunları söyledi: "Öğrencilerimizin projesi oldukça özgün ve faydalı bir proje. Güneş ışığının şiddetini ölçmek ve bu verileri kaydetmek birçok alanda kullanılabilir. Örneğin, bu proje sayesinde güneş enerjisi santrallerinin verimliliği artırılabilir veya güneş ışığından en iyi şekilde faydalanmak için tarımsal üretimde kullanılabilir." Genç mucitlerimizi tebrik ediyor ve TÜBİTAK yarışmasında başarılar diliyoruz.


Bu haber toplam 79 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.