834 BİN YENİ FİDAN GELECEĞE NEFES OLACAK 

834 BİN YENİ FİDAN GELECEĞE NEFES OLACAK 
Kırıkkale Milli Ağaçlandırma gününde fidan dikimi için seferber oldu11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde Kırıkkaleliler Geleceğe Nefes olmak için ağaçlandırma alanlarına akın etti. Kırıkkale Valiliğinin organizesinde...

Kırıkkale Milli Ağaçlandırma gününde fidan dikimi için seferber oldu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde Kırıkkaleliler Geleceğe Nefes olmak için ağaçlandırma alanlarına akın etti. Kırıkkale Valiliğinin organizesinde Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı alanında fidan dikimi etkinliği yapıldı. Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Kırıkkale’de 25 bin fidan toprakla buluşturulurken, il genelinde yılsonuna kadar toplamda 834 bin fidan dikiminin gerçekleştirileceği vurgulandı.

11 KASIM SAAT:11.11

Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla 81 il’le eş zamanlı olarak Kırıkkale’de ağaç dikim törenleri gerçekleştirildi. Kırıkkale Valiliğinin organizesinde, Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkında ‘Geleceğe Nefes Kampanyası’ kapsamında ağaç dikim etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu başta olmak üzere bürokrasinin üst düzey temsilcileri, siyasiler, gönüllü STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 11 Kasım Saat.11.11’de başlayan etkinlikler kapsamında Kırıkkale il genelinde toplamda 25 bin fidan toprakla buluşturuldu. 2021 yılı sonuna kadar Geleceğe Nefes kapsamında Kırıkkale genelinde 834 bin fidanın toprakla buluşturulacağı vurgulandı.

HER VATANDAŞ İÇİN 3 FİDAN

Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkında düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Geçen yıl ilimizde yaklaşık 25 bin fidan toprakla buluşturuldu. Bu sene de yine bugün benzer bir organizasyonla 25 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Şuan Dinek Dağı'nda yaptığımız organizasyonla bin 500 fidanı biraz sonra öğrencilerimizle beraber, daire amirleriyle beraber bunları toprakla buluşturacağız. Bunun yanında ilimizin yaklaşık 280 bine yakın nüfusu var. Her bir vatandaşımız için 3 fidanı toprakla buluşturacağız. Bu da vatandaşlarımıza bizim armağanımız olsun” dedi.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.