AYNI KARARLILIKLA DEVAM

AYNI KARARLILIKLA DEVAM
KIRIKKALE OLARAK VAKASI EN ÇOK DÜŞEN İLLER ARASINDAYIZSon bir ay içerisinde sürekli vaka artışı yaşanan iller arasında yer alan ve kırmızı yani çok yüksek riskli iller arasına girmeye yaklaşan Kırıkkale'de ibre son bir haftada...

KIRIKKALE OLARAK VAKASI EN ÇOK DÜŞEN İLLER ARASINDAYIZ

Son bir ay içerisinde sürekli vaka artışı yaşanan iller arasında yer alan ve kırmızı yani çok yüksek riskli iller arasına girmeye yaklaşan Kırıkkale'de ibre son bir haftada yeniden düşüş eğilimine geçti. Son bir haftada ortalama yüzde 14,36 seviyesinde vaka azalışı yaşanan Kırıkkale bu oranla Türkiye'de vakası en fazla azalan iller arasına girdi. Yetkililer aynı kararlılıkla devam edilmesi tavsiyesinde bulundu.

VAKA SAYISINDA 14,36 ORANINDA DÜŞÜŞ

Sağlık Bakanlığının her hafta düzenli olarak açıkladığı koronavirüs salgını vakalarının yeni haritası yayımlandı. Yayımlanan verilerde Türkiye genelinde büyük oranda artış yaşanırken, harita neredeyse kırmızıya boyandı. Çok yüksek riskli iller sayısında önemli ölçüde artış yaşandı. Son hafta 100 bin nüfusta vaka görünme oranı en çok artan iller Kastamonu, Çankırı, Yalova, İstanbul ve Erzincan oldu. 100 bin nüfusta vaka görülme oranlarında Kırıkkale'nin durumu ise sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi. COVİD-19 salgını vakası en çok azalan iller Kırıkkale'nin yanı sıra Sinop, Gümüşhane, Mersin ve Burdur oldu. Buna göre Kırıkkale'de vakalarda bir önceki haftaya göre 14.36 azalış yaşandı.

43 İLE BAŞLAYIP 88'E YÜKSELMİŞTİ

Türkiye'de illere göre vaka oranları Şubat ayı itibariyle yayımlanmaya başlandı. Buna göre Kırıkkale'de vaka sayısı 08-14 Şubat 2021 tarihleri arasında 43,23, 15-21 Şubat 2021 tarihleri arasında 47,36, 20-26 Şubat 2021 tarihleri arasında 51,43, 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında ise 62,43, 06-12 Mart 2021 tarihleri arasında 88,27, 13 - 19 Mart 2021 tarihleri arasında ise yüz binde 73,91 olarak gerçekleşti. Son bir ayda yüzde yüz oranında artış yaşanan Kırıkkale'de 14,36 oranında düşüş yaşanması derin bir oh çektirirken, yetkililer rehavete kapılmadan kurallara uyarak düşüşün devam ettirilmesi önerisinde bulundu.

KIRIKKALE'DE 54 BİN 252 DOZ AŞI UYGULANDI

Koronavirüs aşısı uygulaması Bakanlığın belirlediği takvime göre Kırıkkale'de devam ediyor

Son bir haftada koronavirüs salgınında vaka ortalaması düşme eğilimine geçen Kırıkkale'de aşı uygulaması öncelikli gruplara göre yapılıyor. 23 Mart 2021 tarihi itibariyle toplamda 54 Bin 252 doz aşının uygulandığı Kırıkkale'de, 32 bin 169 kişiye ilk doz uygulaması yapıldı. 22 bin 83 kişi ise ikinci doz uygulamasını yaptırarak aşı sürecini tamamladı. Yetkililer "Pandemiyi bitirmek için elimizdeki en güçlü silahımız “maske, mesafe ve hijyen” 3 altın kuralı ile birlikte Aşı. Toplumun büyük bir kısmını aşılayıp, hep birlikte bu salgını dayanışma ile inşaallah bitireceğiz" ifadelerine yer verdi.  Haber: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.