Kırıkkale’de Tarımda yeni model

Kırıkkale’de Tarımda yeni model
 Muhabir
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Veyis Yurtkulu, yeni destekleme modeli hakkında bilgi vermek üzere Kırıkkale’de üreticilerle buluştu.

YENİ DESTEKLEMELER ANLATILDI

İl Müdürü Fatih Ateş, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve teknik personeller ile karşıladıkları Sayın Veyis Yurtkulu’nu Bahşılı İlçesi Karaahmetli Köyü ile Yahşihan İlçesi Keçili Köyünde üreticiler ile bir araya geldiler. İl Müdürü Fatih Ateş’in yaptığı konuşma ile başlayan toplantılarda Bakan beyin selamını çiftçilere ileten Yurtkulu, hayata geçen yeni model ve yeni desteklemeler hakkında bilgiler verdi.

kirikkalede-tarimda-yeni-model2.jpg

STRATEJİK BİR ŞEKİLDE PLANLANACAK

Konuşmasında, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıkladığı yeni tarımsal üretim planlaması modeli ve yeni destekleme miktarları, Türkiye tarımında önemli bir değişimi işaret ediyor diyen Yurtkulu, yeni modelle tarımsal üretimin daha stratejik bir şekilde planlanacağını ve verimliliğin artırılacağını söyledi. Bu modelin amacının su kaynaklarına dayalı üretim planlamasıyla en uygun bölgelerde stratejik ürünlerin yetiştirilmesini sağlamak olduğunu belirtti. Bu strateji, özellikle gıda arz güvenliği ve çiftçilerin pazarlama sorunlarının önüne geçmeyi hedefliyor dedi.

kirikkalede-tarimda-yeni-model3.jpg

NE KADAR DESTEK ALACAĞINI ÖNCEDEN BİLECEK

Yurtkulu, tarımsal desteklerin sadeleştirildiğini ve stratejik ürünlere özel desteklerin verileceğini vurguladı. İlk defa tarımsal destekler üç yıllık dönemler halinde açıklandı ve çiftçiler hangi ürüne ne kadar destek alacağını önceden bilecek” dedi. Ayrıca, kamu kuruluşları tarafından geliştirilen milli tohumları kullanan çiftçilere ek destek sağlanacağını, bu uygulamalarla birlikte, üretimde plansızlığın neden olduğu sorunlar minimize edilecek ve su kıtlığı olan bölgelerde ayrı bir destek verileceğini ve münavebeye dayalı tarıma geçileceğini söyledi. Soru cevap kısmına geçilen bölümde, üreticilerin sorunları not alınarak talepleri değerlendirildi.

Bu haber toplam 1185 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.