İŞTE KIRIKKALE’NİN SOSYAL OKULLARI

İŞTE KIRIKKALE’NİN SOSYAL OKULLARI
Kırıkkale’de 2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılında yürütülen Sosyal Okul Projesinin sisteme girilen puanlara göre türlerinde ilk 10'a giren okulların saha ziyaretleri sonuçlandı. Buna göre Okul öncesinde Kızılırmak Şehit...

Kırıkkale’de 2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılında yürütülen Sosyal Okul Projesinin sisteme girilen puanlara göre türlerinde ilk 10'a giren okulların saha ziyaretleri sonuçlandı. Buna göre Okul öncesinde Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu, İlkokulda Şehit Osman Yıldırım İlkokulu, Ortaokulda Namık Kemal Ortaokulu, Akademik lisede Fen Lisesi ve Mesleki liselerde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk sırada yer alarak Kırıkkale’nin en sosyal okulu oldular.

SOSYAL OKUL PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinliler Yönetmeliği ve 2023 Eğitim Vizyonun hedefleri kapsamında Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı özel/resmi her kademedeki öğrenciye özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya, millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik sosyal, sanatsal ve sportif alanlardaki çalışmaların yapılmasını ve faaliyetlerin arttırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilmişti. Bu kapsamda Kırıkkale’de 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında yürütülen Sosyal Okul Projesinin sisteme girilen puanlara göre türlerinde ilk 10'a giren okulların saha ziyaretleri sonuçlandı. Yapılan incelemeler sonucu okul türlerine göre ilk 3'e giren okullar ve aldıkları nihai puanlar netlik kazandı. Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Okulları başarılarından dolayı tebrik ederken, ödül töreniyle ilgili tarihin önümüzdeki günlerde ilan edileceği bildirildi.

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA

Okul öncesi kategorisinde, 104 puan toplayan Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu, Şehit Mustafa Nohut Anaokulu ve Şehit Suat Yalçın Anaokulu birinci, 101 puan toplayan MKE Anaokulu ikinci ve 88 puan toplayan Ovacık Şehit Emrah Pekdoğan Anaokulu üçüncü oldu. İlkokullar kategorisinde 125 puan toplayan Yahşihan Şehit Osman Yıldırım İlkokulu birinci olurken, 117 puan toplayan Geraldine Saran İlkokulu ikinci, 116 puan toplayan Yunus Emre İlkokulu üçüncü oldu. Yapılan incelemeler sonucu okul türlerine göre ilk 3'e giren okullarımız ve aldıkları nihai puanlar aşağıdaki tablolarda belirtilmiştir. Okullarımızı göstermiş olduğu başarılardan dolayı tebrik ederiz. Ödül töreni tarihi daha sonra ilan edilecektir.

ORTAOKULLAR

Okullar arasındaki en yüksek puan ortaokullar kategorisinde toplandı. Buna göre Ortaokullar kategorisinde 140 puan toplayan Namık Kemal Ortaokulu birinciliği elde ederken, 134 puan toplayan Kale Şehit Ferhat Bozkurt Ortaokulu ikinci, 127 puan toplayan Gazi Ortaokulu ve aynı puanı toplayan 75. Yıl Ortaokulu üçüncülüğü paylaştı.

AKADEMİK LİSE VE MESLEK LİSESİ

Akademik lise kategorisinde 135 puanla Kırıkkale Fen Lisesi birinci sırada yer alırken, 123 puanla Osmangazi Fen Lisesi ikinci, 122 puanla Şehit Alparslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu. Meslek lisesi kategorisinde ise 120 puanla Yahşihan Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci olurken, 118 puanla Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, 112 puanla Alişen İğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.