AĞIRTAŞ’TAN ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

AĞIRTAŞ’TAN ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
 Yazı İşleri Müdürü
Organ Bağış Haftası kapsamında vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunan Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, Kırıkkalelileri organ bağışında bulunmaya çağırdı. Dr. Ağırtaş “Organlarınız toprak olmasın,...

Organ Bağış Haftası kapsamında vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunan Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, Kırıkkalelileri organ bağışında bulunmaya çağırdı. Dr. Ağırtaş “Organlarınız toprak olmasın, başka bedenlerde can olsun” diye konuştu.

STAND ÇALIŞMALARI DÜZENLENDİ

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş Organ Bağış Haftası dolayısıyla basın açıklamasında bulundu. Dr. Ağırtaş, Organ nakli; görevini yerine getiremeyecek kadar hasta olan organın yerine yenisi ile değiştirilmesi işlemidir ve canlıdan canlıya ve kadavradan canlıya olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilir. Ülkemizde canlıdan canlıya olan organ nakli daha yaygın olmakla birlikte özellikle orta ve İç Anadolu’da ne yazık ki kadavradan bağış istenilen seviyede değildir” ifadesini kullandı. Dr. Ağırtaş “Bilindiği üzere her yıl 3-9 Kasım haftası Organ Bağış Haftası olarak kutlanır. Biz de okullarda ve kamu kurumlarında organ bağışı hakkında farkındalığı arttırmak amacıyla çeşitli eğitimler gerçekleştirdik ve halka açık yerlerde stant çalışmaları düzenledik. Organ bağışı konusu bir hafta ile sınırlandırılamayacak kadar önemli olduğundan, çalışmalarımızı tüm yıla yayarak devam etmekteyiz. Unutulmamalıdır ki; organa ihtiyaç duyma ihtimalimiz organ bağışında bulunma ihtimalimizden daha yüksektir” ifade etti.

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.