BİN YILLIK TARİHİ ESER İNCİL ELE GEÇİRİLDİ

BİN YILLIK TARİHİ ESER İNCİL ELE GEÇİRİLDİ
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarihi eser kaçakçılarına yönelik istihbarat ve takipler neticesinde şüpheli Y.K. isimli şahsın üzerinde yapılan...

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarihi eser kaçakçılarına yönelik istihbarat ve takipler neticesinde şüpheli Y.K. isimli şahsın üzerinde yapılan kontrolde yaklaşık 1000 yıllık olduğu değerlendirilen 3 adet incil kitabı ele geçirildi.

Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen Operasyondan üzerinde Hz. İsa’nın çarmıha gerilmiş ikonografik resimli Aramice el yazması İncil olduğu değerlendirilen tarihi eser ele geçirildi. Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube (KOM) ekiplerince yapılan operasyonda şüpheli Y.K. isimli şahsın üzerinde yapılan kontrolde yaklaşık 1000 yıllık olduğu değerlendirilen 3 adet incil kitabı ele geçirildi. Olayla ilgili bir şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Tarihi eser niteliğindeki kitaplar ise muhafaza altına alındı.

Bu haber toplam 21 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.