EMEKLİ ÇİFTÇİLERİMİZ YİNE YOK SAYILMIŞTIR

EMEKLİ ÇİFTÇİLERİMİZ YİNE YOK SAYILMIŞTIR
 Yazı İşleri Müdürü
CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal TBMM’de söz alarak emeklilerin durumunu meclis gündemine taşıdı. 5 bin TL ikramiyeden ÇKS’ye kayıtlı emeklilerinde yararlanamadığını belirten Önal “5 dönüm arazisi olan da, 5 bin...

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal TBMM’de söz alarak emeklilerin durumunu meclis gündemine taşıdı. 5 bin TL ikramiyeden ÇKS’ye kayıtlı emeklilerinde yararlanamadığını belirten Önal “5 dönüm arazisi olan da, 5 bin dönüm arazisi olan da ÇKS kaydı yaptırmak zorundadır. Bu durumun bilinmesine rağmen ‘ÇKS kaydın varsa emekli olsan bile ikramiye alamazsın’ denilmesi son derece yanlıştır” dedi.

BİR DEFAYA MAHSUS 5 BİN TL

Hükümetin bir defaya mahsus emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemeleri bankalar aracılığıyla ödenmeye başlandı. Ödemelerden çalışan emekliler yararlanamazken, ÇKS’ye kayıtlı emeklilerinde ikramiyeden yararlanamadığı açıklandı. Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal “Yüksek enflasyon ve hayat pahalına rağmen milyonlarca emeklimizin aylık 7.500 TL emekli maaşına mahkûm edildiği bugünlerde emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmesi kararı alınmıştı. Ancak bu ikramiyeden ne yazık ki herkes faydalanamadı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne yani ÇKS'ye kayıtlı olan binlerce emekli çiftçimiz, üretim yaptığı arazinin büyüklüğüne ve gelirine bakılmaksızın ikramiye dışı bırakıldı. Bilindiği üzere, çiftçilerimizin mevcut desteklerden yararlanabilmesinin ön koşulu, ÇKS'ye kayıt yaptırma zorunluluğudur. 5 dönüm arazisi olan da, 5 bin dönüm arazisi olan da ÇKS kaydı yaptırmak zorundadır. Bu durumun bilinmesine rağmen "ÇKS kaydın varsa emekli olsan bile ikramiye alamazsın." denilmesi son derece yanlıştır. Bu uygulamayla çoğunluğu BAĞ-KUR emeklisi olan, çok düşük emekli aylığıyla geçinmeye çalışan çiftçilerimize ikramiye bile çok görülmüş, emekli çiftçilerimiz yine yok sayılmıştır. Buradan Tarım Bakanlığına sesleniyoruz. Bu yanlıştan acilen dönülmeli, çiftçilik yapan emeklilerimiz de ikramiye kapsamına alınmalıdır” ifade etti.

Bu haber toplam 15 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.