Kaplan emeklilerin talebini Işıkhan’a iletti

Kaplan emeklilerin talebini Işıkhan’a iletti
 Yazı İşleri Müdürü
Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Milletvekili Kaplan nüfusunun yüzde 21’i emekli olan, ülke...

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Milletvekili Kaplan nüfusunun yüzde 21’i emekli olan, ülke genelinde emekli şehri olarak anılan Kırıkkale’deki emeklilerin taleplerini Bakan Işıkhan’a ulaştırdı.

SAĞLIKTA KATKI PAYLARININ KALDIRILMASI

Emeklilere verilen 5 bin TL’lik ikramiyenin kapsamı çalışan ve ÇKS’ye kayıtlı olan emeklileri de kapsayacak şekilde genişletilmesiyle bir nebze de olsun umutlanan emekliler yeni bir gelişmeyle yeniden umutlandı. Zaman zaman Kırıkkale’de bulunan emeklilerle bir araya gelerek taleplerini alan Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarette Milletvekili Kaplan emeklilerin taleplerini Bakan Işıkhan’a ulaştırdı. Yapılan ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Kaplan “Nüfusunun yüzde 21'i emeklilerden oluşan bir şehrin milletvekili olarak, emeklilerimizin sorunlarını, talep ve beklentilerini Bakanımız Vedat Işıkhan’a ilettik. Ayrıca Cumhuriyetin 100.yılı hasebiyle emeklilerimize verilen ikramiyenin kapsamının genişletilmesi hususundaki karar için teşekkürlerimizi ilettik. Emeklilerimizin talep ve beklentilerini en kısa zamanda cevap bulacak. Her zaman olduğu gibi onların yanında olmaya devam edeceğiz. Başta Kırıkkale’de olmak üzere ülke genelinde bulunan emeklilerin, En düşük emekli maaşının ve ikramiyelerin asgari ücret seviyesinde olması.2000 sonrası emeklilere verilmeyen intibakın verilmesi. Sağlıkta katkı paylarının kaldırılması.Yüzde 4- 4.5 olan katkı paylarının yüzde 10 a çıkarılmasının yanı sıra yıllık emekli zamlarının yüzdeli değil seyyanen verilmesi gibi talepleri talepleri bulunuyor.

Bu haber toplam 21 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.