KASIM CELBİ TARİHİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

KASIM CELBİ TARİHİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale Askerlik Şubesi Başkanlığı Kasım 2023 er celbi duyurusunda bulundu. Tanınan süre zarfında işlemlerini gerçekleştirmeyenler hakkında bakaya işleminin yapılacağı bildirildi.HABER: YAKUP ÖZCANTSK İHTİYACI DİKKATE...

Kırıkkale Askerlik Şubesi Başkanlığı Kasım 2023 er celbi duyurusunda bulundu. Tanınan süre zarfında işlemlerini gerçekleştirmeyenler hakkında bakaya işleminin yapılacağı bildirildi.

TSK İHTİYACI DİKKATE ALINACAK

Yapılan açıklamada “Kasım 2023 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak Yedek Subay adayı Yedek Astsubay adayı Bedelli ve Er statüsünde ayrılanlardan 1' inci grup Kasım celp ve sevk dönemine tabi olanlar 09 Kasım 2023 2'inci grup Aralık celp ve sevk dönemine tabi olanlar 07 Aralık 2023 3'üncü grup Ocak celp ve sevk dönemi 11 Ocak 2024 tarihinden itibaren yükümlüler tarafından E devlet üzerinden veya bulundukları yerdeki en yakın askerlik şubesine müracaat ederek alabileceklerdir. Kasını 2023 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin. 31 Ağustos (dâhil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini yapmayanlar, ertelemesi sona erenler ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar, mevcut bilgilerine göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak sınıflandırma işlemine tabi tutulacaktır”

E-DEVLETTEN DUYURULACAK

“Daha önceki sınıflandırma dönemlerinden haklarında sınıflandırma işlemi yapılarak ertelenenler hariç 31.12.2021 (dâhil) öncesinde yoklama işlemlerini yaptırdıkları halde çeşitli nedenlerle ertelenenlerden, 31.08.2023 (dâhil) tarihine kadar ertelemesi sona erenlerin yeniden yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihi yaptırmaları gerekmektedir. Seçim ve sınıflandırma sonuçlan 27 Ekim 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu'nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir. Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacaktır” ifade edildi.

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.