KIRIKKALE’DE KIZILAY HAFTASI BAŞLIYOR

KIRIKKALE’DE KIZILAY HAFTASI BAŞLIYOR
 Yazı İşleri Müdürü
Kızılay Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, bu yıl da Kırıkkale’de ve yurt genelinde çeşitli etkinliklere sahne oluyor. Kızılay bu yıl Kuruluşunun 155. Yılını Kutlayacak. 29 Ekim itibarıyla...

Kızılay Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, bu yıl da Kırıkkale’de ve yurt genelinde çeşitli etkinliklere sahne oluyor. Kızılay bu yıl Kuruluşunun 155. Yılını Kutlayacak. 29 Ekim itibarıyla etkinliklerini başlayan Türk Kızılay, tüm illerde eş zamanlı olarak şube ve temsilcilikleri ve 250 binden fazla gönüllüsü aracılığıyla haftanın anlam ve önemini anlatacak.

KIZILAYCILIK KÜLTÜRÜ

Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezi de yapacağı faaliyetler ve çalışmalarla Kızılay Haftasını dolu, dolu geçiriyor.Kızılay Haftasında Kırıkkale’de yapılacak olan bir çok faaliyet ve çalışmalarla Kızılay ve Kızılaycılık kültürünün tanıtımı ve Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezinin çalışmaları anlatılacak. Yapılacak olan faaliyetlerle ilgili açıklama yapan Türk Kızılay Kırıkkale İl Başkanı Mustafa İşler” Kızılay Haftası’nda çocuklar ve gençler Kızılaycılık kültürünü öğreniyor. Kurulduğu 1868 yılından bu yana ayrım gözetmeksizin insan ıstırabını dindirmek ilkesiyle hareket eden Kızılay, toplumsal dayanışma ve sosyal refahı arttırmak, muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi görevlerin yanı sıra kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında da faaliyet gösteriyor”

KIZILAY SOKAĞI

“Halkın sağduyusunu, vicdanını, hoşgörüsünü, şefkatini ve iyilik severliğini insanlığa hizmete dönüştürmekten haz duymak olarak tanımlanan Kızılaycılık, ilke ve değerlerini ülke genelinde yaygınlaştırarak yeni iyilik dervişlerini topluma kazandırmayı hedefliyor. Kızılay Haftası’nda yapılan etkinliklerle de 1943 yılından bu yana Kızılaycılık kültürü yaşatılmaya çalışılıyor. Tük Kızılay Kırıkkale İl Merkezi olarak Kızılay Haftası boyunca üniversiteli, liseli, ortaokulu ve anaokul öğrencilerine okullara giderek Kızılaycılığı ve İl Merkezimizin yaptığı faaliyetler anlatılacak. Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezi olarak Kızılay Haftasını birçok faaliyet ve etkinliklerle dolu dolu geçireceğiz. Türk Kızılay Kırıkkale yönetim kurulumuz, Kızılay Kadın kollarımız, Genç Kızılay gönüllülerimiz, Kızılay gönüllülerimiz ile sevgi yolu üzerinde ve üniversite de kuracağımız Kızılay Sokağı ile vatandaşlarımıza Kızılaycılığı, İl Merkezimizin faaliyet ve çalışmalarını anlatacağız. Ayrıca açacağımız Kızılay Sokağında Filistinli kardeşlerimiz için yardım kesmesi yapılacak. Kermesimizde toplanacak paralar Genel Merkezimiz aracılığı ile Filistinli kardeşlerimize yollayacağız. Kızılay Haftası dolayısı ile sevgi yolunda ve üniversitede açacağımız Kızılay Sokağında mobil aşevimiz ile program boyunca vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize çorba dağıtımı yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.