KÜ’de 24 Kasım Etkinliği

KÜ’de 24 Kasım Etkinliği
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesinde, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında Nurettin Topçu Konferans Salonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama etkinliği düzenlendi.  Etkinliğe “Yolcu’nun Yol’a Yolculuğu”...

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesinde, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında Nurettin Topçu Konferans Salonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama etkinliği düzenlendi.  Etkinliğe “Yolcu’nun Yol’a Yolculuğu” başlıklı sunumuyla Glasgow Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utkun Aydın katıldı. Programa akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erman Yükseltürk yaptı. Glasgow Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Öğretmen Yetiştirme ve Matematik Eğitimi alanında öğretim üyeliği yapan ve yurtdışında akademik çalışmalarına devam eden Doç. Dr. Utkun Aydın, etkinliğe uzaktan erişim platformu aracılığı ile Glasgow Üniversitesinden bağlandı. İki üniversite arasında köprü niteliği taşıyan ve deneyimlerin paylaşıldığı programda Doç. Dr. Utkun Aydın, öncelikle öğretmenlik mesleğine uzanan yolcuğundan ve Türkiye’deki öğretmen ve devamında akademisyen olarak görev aldığı çeşitli kurumlardaki meslek deneyimlerinden bahsetti. Utkun Aydın, yurtdışında akademisyen olma sürecini ve ilk olarak Kuveyt Amerikan Üniversitesinde başladığı yurtdışı kariyerinde bu ülkedeki öğretmenlik mesleği deneyimlerini ve anılarını paylaştı. Aydın, Konuşmasının devamında son iki yıldır akademisyenliğe devam ettiği  QS Dünya Üniversite sıralamasında ilk 100 üniversite arasında bulunan Glasgow Üniversitesinde öğretmen eğitimi konusundaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Etkinlik sonrasında Doç. Dr. Utkun Aydın öğrencilerin sorularını yanıtladı. Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Elkatmış, akademik yolculuğunda öğretmenlik mesleğinin önemini ve yerini deneyimleriyle aktaran Aydın’a Öğretmenler Günü etkinliğine katılımından dolayı teşekkür etti.

Bu haber toplam 23 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.