REKTÖR ASLAN CHİCAGO’DA KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNİ TANITTI

REKTÖR ASLAN CHİCAGO’DA KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNİ TANITTI
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan Amerika Birleşik Devletleri ziyaretleri kapsamında gittikleri Chicago Eyalet Üniversitesi’nde seminer verdi.HABER: YAKUP ÖZCANKIRIKKALE HAKKINDA BİLGİ VERİLDİChicago Eyalet...

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan Amerika Birleşik Devletleri ziyaretleri kapsamında gittikleri Chicago Eyalet Üniversitesi’nde seminer verdi.

KIRIKKALE HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Chicago Eyalet Üniversitesi’nde düzenlenen ilk toplantıya Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, IBTAV Başkanı Mecit Çetinkaya, Chicago Eyalet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Devi Potluri, Üniversite Başkan Yardımcısı Oscar Rodriguez, Uluslararası İşbirliği Ofisi Başkanı Katherine Khan, Bilgisayar ve Matematik Bilimleri Bölümü Başkanı Dr. Mohammad Salam, İngilizce, Yabancı Diller ve Disiplinler arası Çalışmalar Bölümü Başkanı Dr. Concetta Williams, Araştırma Birimi Sorumlusu Dr. Edmundo Garcia, Eğitim Fakültesi Dekanı Dr. LaVada Taylor ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Caleb Westberg, Southern Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Osman Kandara ve Study Abroad in Türkiye Programı Sorumlusu Dr. Mehtap Kandara, Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer katıldı. Düzenlenen ilk toplantıda, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale hakkında bilgi verdi. Ardından Chicago Eyalet Üniversitesi yetkilileri Üniversite, öğrenci profili ve yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kırıkkale Üniversitesi ve Chicago Eyalet Üniversitesi arasında yapılabilecek ikili iş birliği fırsatları ele alındı.

YAPILAN ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Seminerin ardından Chicago Eyalet Üniversitesi yetkilileriyle yeniden bir araya gelindi ve Kırıkkale Üniversitesi ve İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfının Chicago Eyalet Üniversitesi ile ilgili izlenimleri ve ikili iş birliği fırsatları tartışıldı. Öğleden sonra Chicago Eyalet Üniversitesi Kütüphanesi’nde düzenlenen seminerde IBTAV Başkanı Mecit Çetinkaya Prof. Dr. Fuat Sezgin ve vakıf çalışmaları hakkında bilgi verirken Rektör Aslan İslam Medeniyeti’nin dünya medeniyetine katkılarından ve Müslüman bilim insanlarının yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Toplantının ardından Chicago Eyalet Üniversitesi gezilerek öğrencilerin yaşam alanları, kafeterya ve yurt imkanları, kütüphane ve Üniversitenin farklı fakülteleri ve araştırma merkezleri hakkında detaylı bilgi alındı.

Bu haber toplam 20 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.