TAŞKIN DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜNÜ KUTLADI

TAŞKIN DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜNÜ KUTLADI
 Yazı İşleri Müdürü
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Taşkın “Diş Hekimleri Gününü ve bu hafta itibariyle birlikte kutlanacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını...

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Taşkın “Diş Hekimleri Gününü ve bu hafta itibariyle birlikte kutlanacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını kutluyor, Diş Hekimlerimize; sağlıklı, huzurlu ve başarılı günler diliyorum” diye konuştu.

İYİLEŞTİRMELER BEKLİYORUZ

22 Kasım gününü içine alan haftanın, toplumunun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesine ve ağız bakımı alışkanlığına katkıda bulunmak amacıyla “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak da kutlandığına dikkat çeken Taşkın, ağız ve diş sağlığının beden ve ruh sağlığını doğrudan etkilediğine vurgu yaparak, son zamanlarda Diş Hekimlerinin özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinin memnun edici olduğunu, ancak Diş Hekimi istihdamının yetersiz olduğuna vurgu yaptı. Toplum sağlığının öncelikle ağız ve diş sağlığından başladığını belirten Taşkın, ağız ve diş sağlığını bozan unsurların vücut sağlığını da bozduğunu ve Diş Hekimlerinin toplum sağlığını korumak için özverili bir şekilde hizmet verirken, iş yükünün artmasıyla motivasyonun bozulması gibi çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek "Sağlık hizmeti kutsaldır. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde kalitenin artırılması için Avrupa standartlarında önlemler alınmalıdır. Son zamanlarda Diş Hekimlerinin özlük ve mali haklarıyla ilgili yaşanan gelişmeler sevindiricidir. Esasen sırf hasta memnuniyeti değil, tüm sağlık çalışanlarının yarın endişesi taşımadan işyerinden, işyeri koşullarından, aldığı ücretten ve özlük haklarından memnun olması da önemlidir. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gibi memnuniyet verici iyileştirmeler bekliyoruz. Diş Hekimlerinin performansı ve hizmetleri toplum sağlığı açısından önemlidir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığının ağız ve diş sağlığı konusunda daha etkili ve ciddi çalışmalar yapmasını istiyoruz” şeklinde ifade etti.

Bu haber toplam 16 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.