VALİLİK VE METEOROLOJİ UYARDI! ŞİDDETLİ YAĞIŞ ALARMI

VALİLİK VE METEOROLOJİ UYARDI! ŞİDDETLİ YAĞIŞ ALARMI
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale’de şiddetli yağış alarmı, Valilik ve Meteoroloji peş peşe uyardı.Kırıkkale Valiliği, bugün başlayarak pazar günü öğle saatlerine kadar devam edecek kuvvetli yağışla ilgili uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada...

Kırıkkale’de şiddetli yağış alarmı, Valilik ve Meteoroloji peş peşe uyardı.

Kırıkkale Valiliği, bugün başlayarak pazar günü öğle saatlerine kadar devam edecek kuvvetli yağışla ilgili uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada “ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olunması önemle rica olunur” şeklinde uyarıldı.

Turuncu kodla yapılan uyarıda, "Meteoroloji'den alınan bilgilere göre; yarın Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz dışında kalan bölgelerin tamamında yağış etkili olacak. Rüzgarın yurdun büyük bölümünde fırtına yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güneyi ile Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, Marmara'nın batısında çok kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur etkili olacak.

Öte yandan kuvvetli rüzgar beklenen, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Karaman ve Yalova için "turuncu", Adıyaman, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce için "turuncu" kodlu uyarıda bulunuldu.

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.