Kırıkkale’de vergi haftası etkinlikleri başladı

Kırıkkale’de vergi haftası etkinlikleri başladı
33’üncü vergi haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Kırıkkale defterdarlığı tarafından etkinlikler gerçekleştirilmeye başlandı. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı ziyaret eden...

33’üncü vergi haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Kırıkkale defterdarlığı tarafından etkinlikler gerçekleştirilmeye başlandı. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı ziyaret eden İl Defterdarı İbrahim Bayraktar gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

SERİ ZİYARETLER

İl Defterdarı İbrahim Bayraktar beraberinde kutlama heyetiyle birlikte Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı başta olmak üzere seri ziyaretler gerçekleştirdi. Vergi Haftasını tebrik eden Vali Tekbıyıkoğlu “ Ülkemizin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa etkin şekilde ulaşmasının temel şartı olan vergi, geleceğimizin teminatı ve refahın arttırılması için vazgeçilmez bir unsurdur. Devletlerin temel finans kaynağı olan vergi, etkin ve sağlıklı bir şekilde toplandığı takdirde ülkelerin büyümesine ve gelişmesine doğrudan etki etmektedir” diye konuştu. Vergi Haftası nedeniyle Kırıkkale Defterdarımız İbrahim Bayraktar ve Defterdarlık çalışanlarımızı belediyemizde ağırladık. Defterdarlık bünyesinde görev yapan tüm personelimizin Vergi haftasını kutluyor, özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

EKONOMİK GÜCÜN EN ÖNEMLİ UNSURU

Vergi haftası dolayısıyla mesaj yayımlayan Vali Tekbıyıkoğlu “Ülkemizin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa etkin şekilde ulaşmasının temel şartı olan vergi, geleceğimizin teminatı ve refahın arttırılması için vazgeçilmez bir unsurdur. Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin öneminin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftası “Vergi Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da 21-27 Şubat tarihleri arasında 33. Vergi Haftası'nı kutlayacağız. Kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve kamusal ihtiyaçların gerektiği gibi karşılanması ancak güçlü bir ekonomi ile mümkündür. Devletimizin; savunma sanayi başta olmak üzere eğitim, sağlık, ulaşım, güvenlik vb. birçok alandaki hizmetleri, yatırımları ve destekleri mali imkanlar ölçüsünde adaletli ve dengeli bir dağılım ile yapılmaktadır. Son yıllarda uluslararası birçok alanda daha çok söz sahibi olan ülkemizin, bu konuma gelmesinin altında yatan en büyük etken ekonomik güçtür. Ekonomik gücün en önemli unsuru da toplanan vergilerdir. Ödemiş olduğumuz vergiler, ihtiyaç duyulan yatırımlara kaynak sağlarken aynı zamanda bizlere hizmet olarak geri dönmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; mükelleflerimizin ve yasal düzenlemeler çerçevesinde vergilerin toplanması için özveri ile çalışan Defterdarlık personelimizin “Vergi Haftası"nı kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

VERGİ HAFTASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİKLER

  1. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vergi Haftası için “Siz Vergiyle Biz Hizmetle Mükellefiz” sloganı ile hazırlanan afiş 81 ilimizdeki Vergi Dairesi Başkanlıkları ve Defterdarlıklarda, kamu kurumlarının "Outdoor TV" ekranlarında ve şehir içi toplu ulaşım araçlarında  görünür şekilde olmasına dikkat edilerek asılacak/yansıtılacak. Çocuklarda vergi bilincini geliştirmek ve benimsetmek için “Türkiyenin Geleceği Biziz, Bizim Geleceğimiz Vergileriniz” sloganı ile hazırlanan öğrenci afişi okullara asılacak. Başkanlık tarafından mükellef odaklı hizmet anlayışının gereği olarak, hizmetin en iyi şekilde yerine getirilmesi ve çağın getirdiği teknolojik imkânlardan yararlanılarak vergi yükümlülüklerinin yerine getirilmesi sürecinin kolaylaştırılmak amacıyla Gayri Menkul Sermaye İradı, Ücret, Menkul Sermaye İradı, Diğer Kazanç ve İradı elde eden mükelleflerin yıllık gelir vergisi beyannamelerinin "Hazır Beyan Sistemi" ile verilmesi yönündeki bilgilendirme çalışmalarına 81 ilde devam edilecek. Bunların yanında değişik etkinlikler gerçekleştirilecek. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.