Son iki seçimde Kırıkkale

Partilerin belediye başkan adayları saha çalışmalarını sürdürürken, projelerini açıklayarak seçmeni ikna çalışmalarında bulunuyor. Partilerin aday belirleme sürecinde büyük bir sürprizle karşılaşmadık. Aday adaylık sürecinde ismi gündeme gelenler aday oldu.

Sadece CHP’de olağan dışı bir gelişme oldu. O da eski Belediye Başkanlarından Mustafa Pekdoğan’ın adaylığı beklenirken, genel merkez tarafından mevcut Milletvekili Ahmet Önal’ın aday yapılmasıydı. Son seçimlerde oluşturduğu ittifaklarla hitap ettiği kitleyi genişletmeye çalışan CHP’nin bu girişiminin sonucunu hep birlikte 31 Mart akşamı göreceğiz!


Aday adaylık sürecinde sahada olanları ise birkaç tanesi hariç, henüz sahada göremedik. Birçoğunun kendi kabuğuna çekildiğini gözlemliyoruz. Hal bu ki bu aday adayları siyasete devam etmek istiyorlarsa bu seçimler onlar için çok büyük bir avantaj. Hem tecrübe, hem teşkilatta, hem de seçmende iz bırakma fırsatı ellerinde. Siyaset vatandaşa dokunma sanatıdır. Siyaset uzun soluklu bir hizmet yarıştırma sanatıdır. Siyaseti düşünüyorsanız saha sizin, proje üretin, insanların hayatına dokunun ki yarın yüzünüz olsun.


Kırıkkale seçim atmosferi iyiden iyiye ısınırken, balonlarda şişirilmeye devam ediyor. Kimse seçimi çantada keklik sanmasın. Bu zamana kadar çok seçim yaşadık. Bu seçimleri sıcağı sıcağına yaşayan birisiyim. Kırıkkale öyle birilerinin kafaları karıştırırcasına anlattığı gibi değil.

Kırıkkale seçmeni hem de çok aklıselim. Kırıkkale seçmeni macera yaşamayı da sevmez, her zaman net olur. Ben sizleri fazla geriye götürmeyim, son iki seçimlerde alınan sonuçların üzerinden geçelim. En son yapılan 2019 yerel seçimlerde Ak Parti’nin adayı Mehmet Saygılı 45 bin 569 oy, Millet İttifakının CHP-İYİ Parti adayı Mahir Yılmaz 34 bin 391 oy, MHP’nin adayı Serdar Yarar 25 bin 445 oy toplamış. Geriye kalan oylar ise 6 parti arasında dağılmıştı.


Bunun haricinde 2023 Milletvekilliği seçimlerinde Kırıkkale merkezi baz alırsak, Ak Parti Kırıkkale merkezde 44 bin 270, CHP 33 bin 721, MHP 25 bin 299 oy toplamış. Son iki seçim verilerine bakarak Kırıkkale’de 31 Mart 2024 seçimlerinin sonucunu sizlerin tahminine bırakıyorum. Tüm adaylarımıza seçim çalışmalarında başarılar diliyorum. Kaybeden değil, kazanan Kırıkkale olsun.

Bu yazı toplam 47 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erkoç Arşivi