NE DEDİYSEK O

NE DEDİYSEK O
MKE A.Ş’de çalışan taşeron işçilerin maaşlarına yüzde 40’a varan iyileştirme sağlandıMKE’nin statü değişikliğiyle A.Ş’ye dönüştürülmesiyle birlikte meyvelerinin alınmaya başlandığına dikkat çeken Ak Parti...

MKE A.Ş’de çalışan taşeron işçilerin maaşlarına yüzde 40’a varan iyileştirme sağlandı

MKE’nin statü değişikliğiyle A.Ş’ye dönüştürülmesiyle birlikte meyvelerinin alınmaya başlandığına dikkat çeken Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan, MKE A.Ş’nin üretim ve istihdamda atağa geçtiğini açıkladı. İl Başkanı Kaplan MKE’de görev yapan taşeron işçilerin de maaşlarında iyileştirmeler yapıldığını hatırlatarak sözleştirmeleri 3 yıl arayla yenilenecek taşeron işçilere yüzde 40’a varan zam yapıldığını açıkladı.

YÜZDE 40’A VARAN İYİLEŞTİRMELER

Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’ın ilk imza sahibi olduğu TBMM Genel Kuruluna sunulan teklifle MKE’nin statüsünün değiştirilerek MKE A.Ş’ye dönüştürülmesi değişik söylentileri de beraberinde getirmişti. Özellikle muhalefet kanadından yapılan eleştiriler işçileri tedirgin etmişti. MKE’nin A.Ş.’ye dönüşmesinin ardından atılan adımlar endişelerin yersiz olduğunu ortaya koyarken, işçi kesiminde de endişeler giderildi. Yeni projeler bir bir hayata geçerken, işçilerinde maaşlarında iyileştirme yapıldı. Diğer taraftan taşeron işçiler konusu da netlik kazanmış oldu. Maaşlarında yüzde 40’a varan iyileştirme yapılan taşeron işçiler Ocak ayı ile birlikte artı iyileştirmeler alacak. Diğer taraftan taşeron işçilerin sözleşmelerinin 3 yıl da bir yenilenerek görevlerini yapmaya devam edeceği bildirildi.

CUMHUR İTTİFAKI VURGUSU

Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan “Sayın Milletvekilimiz Ramazan Can’ın teklif sahibi olduğu(1.imza sahibi) MKE deki mücadelenin meyvelerini almaya başladık. Sayın Bakanımız Hulusi Akar ve Bakan Yardımcımız MKE Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Muhsin Dere ile, Vekilimiz Belediye Başkanımız ile birlikte verdiğimiz mücadele sonucunda MKE’de görev yapan taşeron işçilerimiz’e  %40’a varan zamlar ardından Ocak ayından itibaren artı zamlar devam edecek. Sözleşmeleri 3 yıl arayla uzatılmaya devam edecektir. Ne dediysek o. 2023’e Cumhur ittifakı ile güçlü şekilde devam ediyoruz. Hayırlı olsun, Yaparsa yine Ak Parti yapar” diye konuştu.

MKE’Yİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ DEDİK

Milletvekili Ramazan Can’da yaptığı açıklamasında “MKE'yi ayağa kaldıracağız dedik ve MKE üretiyor, teknoloji transfer ediyor. Milli savunmamızın önemli ihtiyaçlarını karşılıyor. MKE dünya markası olmaya devam ediyor. Bu anlamda MKE çalışanlarımızı da ekonomik olarak rahatlatıyoruz. MKE'da çalışan taşeronlarla ilgili Güvenlik Çalışanları, Temizlik Çalışanları, Yemekhane Çalışanları. Şoför olarak çalışanlar ve diğer alanlarda hizmet satın alma suretiyle ne kadar çalışan varsa hepsinin ücretlerine asgari ücret üzerinden en az %20 olmak üzere %60'a varıncaya kadar iyileştirmeler yaptık. Bu anlamda bize destek veren Savunma Bakanımız Hulusi Akar Paşa'ya, Bakan Yardımcımız ve Yönetim Kurulu Başkanımız Muhsin Dere'ye, gece gündüz demeden çalışan Genel Müdürümüz Yasin Akdere'ye teşekkür ediyoruz. Biz takip ettik, onlarda takibimizi karşıladılar” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 16 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.