Pazar yerinde denetim

Pazar yerinde denetim
Ticaret Bakanlığının pazarlarda yaş sebze ve meyve satışı ile ilgili toplum sağlığını ilgilendiren genelgesi kapsamında Kırıkkale’de bulunan Cumartesi kapalı pazarında denetim ve bilgilendirme yapıldı.BİLGİLENDİRME YAPILDITicaret...

Ticaret Bakanlığının pazarlarda yaş sebze ve meyve satışı ile ilgili toplum sağlığını ilgilendiren genelgesi kapsamında Kırıkkale’de bulunan Cumartesi kapalı pazarında denetim ve bilgilendirme yapıldı.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Orhan İba ve Belediye Zabıta müdürlüğü ekipleriyle birlikte yapılan denetimde;  sebze ve meyvenin tüketici tarafından eliyle seçilmeden esnaf tarafından poşetlenerek satış yapılması,  Pazar stantları ara geçişlerine uyulması, maske ve eldiven takılması konularında pazarcı esnafı uyarıldı. Sebzeciler ve Meyveciler odası tarafından tüm pazarcılara eldiven dağıtılan Pazar yerinde, vatandaşların “seçmece” yapmaması yönünde pazarda anons yapan zabıta ekipleri de uygulamayı sık sık denetledi. Ayrıca Kırıkkale de bulunan kapalı Pazar yerleri Kırıkkale Belediyesince dezenfekte edildi.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.