Rengarenk Kırıkkale

Rengarenk Kırıkkale
Kırıkkale Belediyesi Çiçek Fabrikası Cadde ve sokakları renklendiriyorKırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sezona ‘’ sloganı ile giriyor. Belediye ekipleri, yaz ayının gelmesi ile birlikte tohumdan toprağa, kendi...

Kırıkkale Belediyesi Çiçek Fabrikası Cadde ve sokakları renklendiriyor

Kırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sezona ‘’ sloganı ile giriyor. Belediye ekipleri, yaz ayının gelmesi ile birlikte tohumdan toprağa, kendi ürettiği çiçekler ile cadde ve sokakları renklendirmeye hazırlanıyor.

ÜRETİM ARTARAK DEVAM EDİYOR

Sezonun açılması ile birlikte çalışmalarına start veren Kırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, hem şehrin merkezinde bulanan parkların bakım ve onarımlarını yaparken, aynı zamanda Belediye serasında çiçek üretimine devam ediyor. Üretim faaliyetleri kapmasında birçok türde ve renkte çiçek üretimi gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü serası, çiçek fabrikası olarak anılmaya başlandı.

‘ŞEHRİN KOKU VE RENGİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ’

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın talimatları doğrultusunda çiçek üretimine devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü yıllardan beri ürettiği çiçeklere yeni türleri eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda begonya, kadife, sarkıcı, yer petunyası, acem halısı, buz çiçeği, mine gibi çiçek çeşitleri ile Kırıkkale’yi renklendiren Belediye ekipleri, aynı zamanda bodrum papatyası, fare kulağı, sedum ve yıldız gibi yeni çiçek türleri ekleyerek, şehrin koku ve rengini değiştiriyor.

CADDE VE SOKAKLAR RENGARENK

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şehrin dokusuna önem veren bir Belediye olmaktan haz duyduklarını belirterek, her şeyin en güzeline layık Kırıkkale’yi renklendirmeye devam edeceklerini belirtti. Belediye Başkanı Saygılı yaptığı açıklamanın devamında, ‘Belediyemiz serasında kendi personelimiz ile kendi ürettiğimiz çiçekleri çeşitli cadde ve sokaklara dikiyoruz. Sezonun açılması ile parklarımız ve alanlarımız rengarenk bir görüntüye kavuşuyor’ diye konuştu.

510 BİN ADET ÜRETİM YAPILDI

Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Ramazan Yurtoğlu 2014 yılı itibari ile sadece 2 sera ile üretim yapıldığı şuan da ise bin 500 metrekare alan üzerinde 10 adet sera ile üretim yapıldığının altını çizdi. Yurtoğlu, ‘Tohumdan toprağa çeşitli üretim teknikleri kullanarak çiçeklerimizi üretiyoruz. Bu sezon itibari ile 510 Bin çiçek üretimi gerçekleştirdik. Bu çiçeklerimizi, şehrimiz parklarında, orta refüjlerde, mezarlıklarda ve farklı alanlarda toprakla buluşturuyoruz’ dedi. Müdür Yurtoğlu, aynı zamanda tarihi Kırıkkale evlerinde bu çiçeklerin satışının gerçekleştirildiğini ifade etti. HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.