Şehit ailesine hakareti kınıyoruz

Şehit ailesine hakareti kınıyoruz
Bir şehit ailesine hakaretle gündeme gelen İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’a bir tepki de Kırıkkale İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara’dan geldi. Çaykara “Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit...

Bir şehit ailesine hakaretle gündeme gelen İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’a bir tepki de Kırıkkale İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara’dan geldi. Çaykara “Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir” diye konuştu.

NE OLMUŞTU

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, Genel Başkan Meral Akşener'e tepki gösteren ve şehit yakını olduğunu öne süren bir kişiyle gerginlik yaşadı. Akşener'in esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye küfürlü konuşması kameralara yansıdı. Şehit yakını tepkisini dile getirirken, siyaset camiası da konuya tepkisini dile getirdi.

ASLA AFFEDİLMEYECEK BİR ÇİRKİNLİK

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’a tepki gösteren Kırıkkale İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara “Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir. Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenler milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık ediyorlar. Bu değerli aileler bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır. Bu ailelerin acısı ile hemhal olmak, onları anlamak yerine ağza alınmayacak hakaretler savurmak saygısızlıktır. Bu saygısızlığı yapan kişi şehit ailesinden, tüm şehit ailelerinden ve milletimizden derhal özür dilemelidir. Kıymetli şehit ailelerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.