Şehitler Anıtı Tamamlandı

Şehitler Anıtı Tamamlandı
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in girişimleri sonucunda Şehitlik Anıtı yapımına karar verildi.Kırıkkale-Kayseri kara yolu üzerindeki 7 dönümlük bir araziye kısa süre içinde yapımı tamamlanan Şehitlik Anıtı’nın gece ve...

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in girişimleri sonucunda Şehitlik Anıtı yapımına karar verildi.

Kırıkkale-Kayseri kara yolu üzerindeki 7 dönümlük bir araziye kısa süre içinde yapımı tamamlanan Şehitlik Anıtı’nın gece ve gündüz görüntüsü göz kamaştırıyor.

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında açılışı ertelenen Şehitlik Anıtı, fotoğrafçılarında ilgi odağı haline geldi. A

nıtı ziyaret eden vatandaşlar, başta vali Sezer olmak üzere emeği geçenlere de teşekkür etti. Kırıkkale Valiliği’nden alınan bilgiye göre, hilal şeklinde tasarlanan anıtta; Kur’an-ı Kerim’in başında yer alan 37 metre uzunluğundaki “Elif” harfinin üzerinde ay-yıldız silueti bulunuyor.

Anıtı çevresine 3 bin 100 metrekare çim ekilirken, 323 adet de Selvi ağacı dikimi yapıldı. 95 metrekarelik alana da bir müze kurulması planlanıyor. Terörle mücadele şehit düşen askeri ve emniyet personelinin resimleri yer alıyor. 650 metrekarelik otopark alanı da bulunuyor.

Şehitler Anıtı Tamamlandı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Şehitler Anıtı Tamamlandı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.