ŞİDDETE BİRLİKTE DUR DİYELİM

ŞİDDETE BİRLİKTE DUR DİYELİM
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Kırıkkale Valiliği organizesinde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kadın STK’ların katılımıyla konuya dikkat çekme yürüyüşü düzenlendi. Ellerinde ‘Kadına...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Kırıkkale Valiliği organizesinde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kadın STK’ların katılımıyla konuya dikkat çekme yürüyüşü düzenlendi. Ellerinde ‘Kadına yönelik şiddete birlikte dur diyelim’ pankartı taşıyan katılımcılar konunun önemine dikkat çekti.

AMAÇ FARKINDALIĞI ARTIRMAK

Kırıkkale’de Valilik koordinesinde Şiddete dur diyelim yürüyüşü yapıldı. İl Kültür Merkezi önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında tamamlandı. Cumhuriyet Meydanında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Jandarma, Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Kırıkkale Barosu gibi kurumlar tarafından kurulan stantları ziyaret eden Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Halk Sözleşmesini imzaladı. Katılımcılar daha sonra turuncu renkli balonları gökyüzüne bırakarak şiddetin son bulması temennisinde bulundu. Yürüyüşün düzenlenmesindeki amaçtan söz eden Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Bu şiddetle mücadeleyi ne kadar göz önüne getirebilirsek, ne kadar çok gündemde tutabilirsek, o denli farkındalığı artırmış oluruz. Bugün böyle bir yürüyüş planladık, hem çalışma arkadaşlarımızla beraber sivil katılımlı bir yürüyüş düzenledik. Biraz sonra Halk sözleşmesi imzalayacağız ve şiddete dur diyeceğiz” diye konuştu.

HALK SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Vali Tekbıyıkoğlu’nin imzaladığı sözleşmede “Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetten arındırılmış bir toplum yaratmak hedefimizdir. Aile içi şiddetin kadınları olumsuz etkilediğini, erkeklerin ve çocukların da aile içi şiddet mağduru olabileceklerini kabul ederek kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak hepimizin görevidir. Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Şiddet gördüğümüzde yada tanık olduğumuzda sissiz kalmamak toplumsal bir vazifedir. Kadına yenilik şiddet insanlık ayıbıdır. Kadına yönelik şiddete birlikte dur diyelim” maddeleri yer aldı.

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında düzenlenen törende konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tek Bıyıkoğlu “25 Kasım’da tüm dünyada Kadına Yönelik Şiddeti önlemede uluslararası mücadele günü olarak programlar düzenleniyor. Şiddetin her türlüsüne karşı olmakla beraber, kadınlar daha kırılgan bir grup olduğu için biz konuyu hem devlet olarak önemsiyoruz, hem de insani ve vicdani olarak önemsiyoruz. İçişleri Bakanlığımızın, Aile Bakanlığımızın, Adalet Bakanlığımızın, Sağlık Bakanlığımızın, diğer paydaşlarımız dahil olmak üzere bu konuda ortak çalışmalarımız söz konusu. Bu konuda eylem planları hazırlanarak imza altına alındı ve Cumhurbaşkanımız tarafından onay gördü. Her kurumumuz kendi eylem planlarını gerçekleştirmekte” ifadesini kullandı.

KADES UYGULAMASINI TELEFONUNUZA YÜKLEYİN

Tekbıyıkoğlu "İçişleri Bakanlığımızın da bu konuda çok özel bir projesi var. Bakanlığımız Kadın Destek Uygulamasını (KADES) devreye aldı. Bu bir akıllı telefon uygulaması. KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Bayanlarımız bu uygulamayı telefonlarına indirerek bir şiddete maruz kaldıklarında bir tuşa basarak gerekli güvenlik birimlerimiz onun bulunduğu lokasyona kolluk kuvvetlerimiz gelerek gerekli müdahaleyi yapıyor. Biz bunu çok önemsiyoruz. Bu uygulamamız İtalya’da uluslararası ödül aldı. Bayanlarımız kendilerini güvende hissedebilirler ama buna rağmen bir başkasına faydalı olmak adına bunu yüklesinler. Her zaman insanın başına birşeyler gelebilir. Yakın zamanda bunun örneklerini TV’lerde izledik” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.