Türleri azalan hayvan ve bitkiler koruma altında

Türleri azalan hayvan ve bitkiler koruma altında
Kırıkkale doğa hayatında türleri tükenmek üzere olan hayvanlardan Karaca, Vaşak, Toy, Benekli Kaplumbağ ve bitkilerden Kaleçıngırağı, minik sümbül, Yurt Geveni, Salkım Meye ve habitatları koruma altına alınarak durumları...

Kırıkkale doğa hayatında türleri tükenmek üzere olan hayvanlardan Karaca, Vaşak, Toy, Benekli Kaplumbağ ve bitkilerden Kaleçıngırağı, minik sümbül, Yurt Geveni, Salkım Meye ve habitatları koruma altına alınarak durumları yakından takip ediliyor.

YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Kırıkkale yaban hayatının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla türleri yok olmak üzere olan hayvan ve bitkiler ormanlık alanlar, Özel Çevre Koruma Bölgelerinde ve Doğal Sit alanlarında yakından takip ediliyor. Kırıkkale sınırları içerisinde Karaca, Vaşak, Toy, Benekli Kaplumbağa ve bitkilerden Kaleçıngırağı, Minik Sümbül, Yurt Geveni, Salkım Meşe ve habitatları yakından izleniyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğü "İlimizde biyolojik çeşitlilik izleme çalışmaları Müdürlüğümüz teknik ekiplerince yapılmaktadır. İzlemesi yapılan türler endemik ve koruma altındaki türlerdir.  Bu kapsamda hayvanlardan Karaca, Vaşak, Toy, Benekli Kaplumbağa ve bitkilerden Kaleçıngırağı, Minik Sümbül, Yurt Geveni, Salkım Meşe ve habitatları izlenmektedir" ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 20 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.