Jandarma hırsızlık şüphelilerini yakaladı

Jandarma hırsızlık şüphelilerini yakaladı
Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı bir çalışma sonucunda Aşağı Mahmutlar Mahallesinde hırsızlık şüphelilerini 5 KM takipten sonra yakaladı. Şüphelilerden birisinin salgın nedeniyle izolasyonda olması gerektiği...

Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı bir çalışma sonucunda Aşağı Mahmutlar Mahallesinde hırsızlık şüphelilerini 5 KM takipten sonra yakaladı. Şüphelilerden birisinin salgın nedeniyle izolasyonda olması gerektiği halde dışarı çıktığı tespit edildi. Şüpheli Filyasyon ekipleri tarafından karantinaya alındı.

JANDARMAYI GÖRÜNCE KAÇMAYA BAŞLADILAR

Edinilen bilgilere göre, Jandarma tarafından Kırıkkale Merkeze bağlı Aşağımahmutlar köyünde icra edilen Önleyici Kolluk Devriyesi esnasında, köy içerisinde şüpheli bir araç görülerek bölgeye sivil Jandarma ekipleri takviye olarak yönlendirilerek şüpheli araç takip altına alındı. Takibe alınan otomobilde bulunan üç şahısın bir süre sonra aynı köyden H.E. (73) isimli vatandaşa ait bağ evinin önünde park halinde bulunan kamyonetin yanına gelerek aracı çalmaya çalıştıkları görüldü. Olaya müdahale eden Jandarma devriyesini gören hırsızlar, devriye aracını görür görmez kamyoneti çalmaktan vazgeçerek geldikleri otomobille Çullu Mahallesi istikametinde kaçmaya başladılar.

ARAÇ KAZA YAPARAK DURABİLDİ

Jandarmanın dur ihtarlarına uymayarak kaçmaya devam eden hırsızlar yaklaşık 5 km takip neticesinde Çullu Mahallesi girişinde araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle bir bahçenin tel örgüsüne çarparak kaza yaptı. Bu esnada şüpheli şahıslar Jandarma tarafından yakalandı. Şüpheli aracın içinde bulunan şahısların kimlik kontrolünde; araç içerisinde D.Y. (25-E) , M.Ş. (27-K) ve T.Ş. (29-E) isimli şüpheli şahısların olduğu tespit edildi. Ayrıntılı kimlik tespitleri yapıldığında ise şüpheli şahısların pek çok hırsızlık suçundan kayıtlarının olduğu ortaya çıktı.

KARANTİNADA OLDUĞU HALDE DIŞARI ÇIKTI

Ayrıca şüphelilerden T.Ş. isimli şahsın kimlik sorgusunda COVID-19 tanısı sebebiyle evde izolasyonda olması, ne sebeple olursa olsun dışarda dolaşmaması gerektiği halde kısıtlama tedbirlerine riayet etmediği tespit edildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla bahse konu şüpheli kadın Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Filyasyon ekiplerine teslim edilerek karantina altına alındı. Diğer şüpheliler D.Y. ve M.Ş. ise Jandarma tarafından gözaltına alınırken adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Olaya karışan hırsızlık şüphelileri D.Y., M.Ş. ve T.Ş.'ye ayrıca 1593 Sayılı Hıfzıssıha Kanunu Madde 282 gereği Sokağa Çıkma Yasağına Uymama 4 bin 50'şer TL olmak üzere toplamda 12 bin 150 TL idari para cezası uygulandı. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.