Keskin Millet Bahçesinin ihalesi 15 Eylül'de

Keskin Millet Bahçesinin ihalesi 15 Eylül'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Keskin ilçesine verdiği ‘Millet bahçesi’ sözü hayata geçiyor. TOKİ, Keskin İlçesi, Bozkurt Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Keskin ilçesine verdiği ‘Millet bahçesi’ sözü hayata geçiyor. TOKİ, Keskin İlçesi, Bozkurt Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi için ihaleye çıktı. İhalenin 15 Eylül tarihinde gerçekleşeceği öğrenildi.

400 GÜNDE TAMAMLANACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 15 Eylül’de, Keskin İlçesi Bozkurt Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek. Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle Yapılacak Olan 1.036,78 metre karelik İnşaat alanına sahip sosyal donatı inşaatı İle 35 bin 471,47 metre kare alanda Millet bahçesi genel altyapı işleri ve rekreasyon alanları çalışması gerçekleştirilecek. 15 Eylül 2021 Çarşamba günü ihalesi yaplacak olan Keskin Millet Bahçesi çalışmaları yer tesliminden itibaren 400 günde tamamlanması öngörülüyor.

KESKİN MİLLET BAHÇESİ

Keskin’de bulunan millet bahçesi proje alanı, uzun ince ve 11 m kot farkını bünyesinde bulunduran karakteristik bir yapıya sahip. Parsel formu ve kot farkı projedeki genel kurgunun şekillenmesinde ana rolü oynuyor. Projedeki fonksiyonların yerleşimi topografyaya uyumlu ve tüm kullanıcıların erişebileceği şekilde kurgulandı. Aktivite alanları, kot farkları ile daha zengin ve zarif bir siluet etkisi yaratacak. Mevcut halinde hiçbir ağaç bulunmayan parselde, kuzeyde, güneyde ve ortada olmak üzere uç meydana bağlanan ana promenat geniş yeşil alanlarla sarılıyor.

PARKIN İÇERİSİNDE NELER VAR?

Projenin içerisinde Kıraathane, Kütüphane, Mescit, Piknik Alanları, Seyir Terasları, Büfeler, Dinlenme Alanları, Açık Alan Konser, Çok Amaçlı Etkinlik Çayırı, Kültür Ev, Tarihi Mezar, Meyve Bahçeleri, Çiçek Bahçeleri, Zen Bahçesi, Aromatik Bitki Dikimleri, Kedi Evleri, Yaşlılar Parkı, Engelliler Parkı, Çocuk Parkları, Koşu ve Yürüyüş Parkuru, Bisiklet Parkuru bulunuyor.    HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 21 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.