Proje Ankara bölgesinde birinci oldu

Proje Ankara bölgesinde birinci oldu
TÜBİTAK 2204 ortaokul proje yarışmasında Kırıkkale Bilim ve Sanat Merkezi  “Değerler Eğitimi” alanında gerçekleştirdiği “Farklı Türler Okumaya Değer” isimli projesi ile Ankara bölgesinde birinci oldu.PROJE YARIŞMASITÜBİTAK...

TÜBİTAK 2204 ortaokul proje yarışmasında Kırıkkale Bilim ve Sanat Merkezi  “Değerler Eğitimi” alanında gerçekleştirdiği “Farklı Türler Okumaya Değer” isimli projesi ile Ankara bölgesinde birinci oldu.

PROJE YARIŞMASI

TÜBİTAK 2021 yılı ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışması Ankara Bölge değerlendirme sonuçları açıklandı. Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarında Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması başlatılmıştı. Yarışmaya katılan, Kırıkkale Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Şeyda Gül Erol ve Hanzade Naz Akutay’ın, öğretmen Nazlı Saluk danışmanlığında hazırlanan Farklı Türler Okumaya Değer Projesi Ankara bölgesinde birincilik elde etti.

15 BİN 674 PROJE

Yarışmaya bu yıl 3 bin 89 farklı okuldan 10 bin 819 kız ve 7 bin 973 erkek öğrenci olmak üzere toplam 18 bin 792 öğrencinin hazırladığı 15 bin 674 proje başvurusu alındığı öğrenildi. Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada "Projeyi hazırlayan öğrencilerimiz Şeyda Gül Erol ve Hanzade Naz Akutay’ı, proje danışmanlığını yapan Nazlı Saluk öğretmenimizi, BİLSEM idarecilerini ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ederiz" ifadelerine yer verildi. Kırıkkale Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Şeyda Gül Erol ve Hanzade Naz Akutay’ın hazırladığı proje finalde yarışma imkanı buldu.

Bu haber toplam 36 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.