TMO fiyatları güncelledi

TMO fiyatları güncelledi
 Yazı İşleri Müdürü
Bir süre önce 2022 yılı Hububat alım fiyatlarını açıklayan Toprak Mahsulleri Ofisi fiyatlarda güncellemeye gitti. Yapılan güncellemeyle birlikte buğdayda 400 TL, arpada ise 200 TL fiyat artırılırken, makarnalık buğday 6.900...

Bir süre önce 2022 yılı Hububat alım fiyatlarını açıklayan Toprak Mahsulleri Ofisi fiyatlarda güncellemeye gitti. Yapılan güncellemeyle birlikte buğdayda 400 TL, arpada ise 200 TL fiyat artırılırken, makarnalık buğday 6.900 TL+1000 TL, Arpa 5.700 TL+500 TL oldu.

BUĞDAYDA 400 TL, ARPADA İSE 200 TL FİYAT ARTIRIMI

TMO’dan yapılan açıklamada “Ülkemizde Mayıs ayı ortasında lokal olarak başlayan hububat hasadı bugün itibarıyla yaklaşık %20’ler seviyesindedir. Hasat, yağış rejimindeki kaymalar sebebiyle birçok bölgemizde normaline göre yaklaşık 2-3 hafta ötelenmiştir. Hasat edilen ürünlerin büyük bir kısmının hâlen üretici elinde olduğu ve ticarete konu edilmediği gözlenmektedir. Bakanlığımız ve Toprak Mahsulleri Ofisimiz tarafından iç ve dış piyasa gelişmeleri yakından takip edilmekte olup TMO alım fiyatlarının ton başına buğdayda 400 TL, arpada ise 200 TL artırılmasına ve “Hububat Alım Primlerinin” Temmuz ayından itibaren ödenmesine karar verilmiştir”.

PRİM ÖDEMELERİ ERKEN YAPILACAK

Açıklamanın devamında “Bu kapsamda haziran ayında TMO’ya ürün teslim eden üreticilerimizin primleri Temmuzda, Temmuz ve Ağustos aylarında ürün teslim eden üreticilerimizin prim ödemeleri ise takip eden ay içinde ödenecektir. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından buğday için 1.000 TL/Ton, arpa için 500 TL/Ton olarak ödenecek “Hububat Alım Priminden” üreticilerimizin yararlanmaları için ürünlerini en geç 1 Eylül 2022 tarihine kadar TMO’ya satmış olmaları gerekmektedir. TMO’ya bugüne kadar ürün teslim etmiş olan tüm üreticilerimiz, artırılan yeni alım fiyatlarından faydalanacak; geriye dönük fiyat farkı ödemeleri ise temmuz ayında üreticilerimizin banka hesaplarına aktarılacaktır. Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını vermek için Bakanlık olarak elimizden gelen gayreti gösteriyor, bu vesileyle tüm üreticilerimize bereketli bir hasat sezonu diliyoruz” denildi.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.