TSO’da dış ticaret semineri

TSO’da dış ticaret semineri
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Dış Ticaret Eğitimleri kapsamında Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzmanı Asım Çalış tarafından verilen seminerde oda üyesi firmalara ve yabancı uyruklu...

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Dış Ticaret Eğitimleri kapsamında Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzmanı Asım Çalış tarafından verilen seminerde oda üyesi firmalara ve yabancı uyruklu üniversite öğrencilerine dış ticaretin temel parametreleri anlatıldı.

HEDEF İHRACAT KAPASİTESİNİ ARTIRMA

Ticaret ve Sanayi Odası Kırıkkale’nin var olan ihracat kapasitesini artırma, potansiyel ihracatçı firmaları bilgilendirme ve bu sektörde kariyer yapmayı düşünenlere yardımcı olacak çalışmalar yapmaya devam ediyor. TSO’nun da dahil olduğu Uluslararası Öğrenciler–Dış Ticaret Köprüleri projesi kapsamında Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzmanı Asım Çalış tarafından verilen ‘Uluslararası Ticarette Kariyer Fırsatları ve Dış Ticaret İşlemlerinin Temel Parametreleri konulu’ seminerde katılımcılara dış ticaret konusunda detaylı bilgiler verildi. TSO Meclis Başkanı Ömer Akçelik, Genel Sekreter Ahmet Şerbetçioğlu, ihracat yapan ve yapmayı düşünen firmaların yetkilileri ile Kırıkkale Üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin katıldıkları seminerin açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, ticarette ayakta kalmanın ihracat yapabilmeye bağlı olduğunu söyledi. Oda olarak bu konuya çok önem verdiklerini ifade eden Varlı, düzenledikleri eğitim ve seminerlerle Kırıkkale firmalarının dış pazarlara açılmaları, ihracat yapan firmaların potansiyellerini artırmayı amaçladıklarını söyledi. Kırıkkale Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin kendi ülkeleri ile Türkiye arasında köprü görevi gören gönüllü temsilciler olduklarına işaret eden Varlı, seminere katılan herkese teşekkür etti. TSO Meclis Başkanı Ömer Akçelik’de ihracat yapan firma sayısını artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi.

DETAYLI BİLGİLER VERİLDİ

Kırıkkale’de ihracat yapan ve yapmayı düşünen firmalar ile Kırıkkale Üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere yönelik düzenlenen Uluslararası Ticarette Kariyer Fırsatları ve Dış Ticaret İşlemlerinin Temel Parametreleri konulu seminerde katılımcılara dış ticarette öncelikli olarak bilinmesi gerekenlerle ilgili bilgi veren Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzmanı Asım Çalış, kariyer planlama, dış ticarette Pazar araştırmaları, fizibilite süreci, ihracatın önemi, dış ticaret rakamlarının okunması, dış ticaret ve cari dengeler, sektörlerin dış ticaret kapasiteleri, sürdürülebilir ihracat, süreç yönetimi, ödeme şekilleri, ihracat destekleri gibi konulara değinerek katılımcılara bilgi verdi. Seminerin ardından ihracat yapan oda üyesi firmalardan Moda Life, Mispa Mobilya ve Deco Door firmalarına ziyaret gerçekleştirildi. Yabancı uyruklu öğrencilerin Kırıkkale’de üretilen ve ihracatı yapılan ürünler hakkında bilgi sahibi olmaları, ülkelerinde bu ürünlerin tanıtımını yapabilmeleri için düzenlenen firma ziyaretlerinde öğrencilere ihracatı yapılan ürünlerin üretim aşamaları özellikleri anlatıldı.

Bu haber toplam 31 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.