Gökhan Tektaş

Gökhan Tektaş

Yerelde Maksat

Yerel seçimlerde asıl maksat vatandaşa hizmet edecek kadroların belirlenmesi olup, vatandaşa hizmet edecek bu kadroların belirlenmesinde en önemli usül ve esas “liyakat” olmalıdır. Liyakat olmalıdır ki; ortaya eşit dağılan, halkçı ve sosyal demokrat bir yerel yönetim anlayışı çıksın. Aksi durum ile belirlenen listeler, değil belediye hizmetlerinde vatandaşın fayda görmesine, bilakis zarara uğramasına sebebiyet verecektir. Hayatımızın her alanında bunu düstur edinmemiz ve o şiar ile yaşamımızı sürdürmemiz gerektiği gibi yerel yönetimlerin belirlenmesinde de bu düsturun şiar edinilmesi son derece elzemdir.

Aynı zamanda bir de siyaseten “matematik” hesabı yapmak, sandıkta başarı göstermek için olmazsa olmazlar arasındadır. Adayların liyakat prensibi çerçevesinde belirlenmesinin yanı sıra “siyasi matematik” gereği partiye sunacakları katkının da birlikte değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu halde ortaya çıkan formül ise en çok oy getirecek, en liyakatli kişilerin listelerden aday gösterilmesi olacaktır.

Evet, listeler seçim kurullarına teslim edildiği için ve bu makalemizin adayların belirlenmesinde kimseyi olumsuz etkileme olanağının bulunmamasından mütevellit rahatça fikirlerimizi ifade etmekteyiz.

Bizatihi Kırıkkale’li bir hukukçu olarak listelerden görmek istediğimiz; listelerin emek, vizyon, siyasi matematik, eğitim ve hakka riayet ederek tasarruf ve eylemde bulunacak kişilerden teşekkül etmiş veya ettirilmiş olmasıdır.

Mensubu olmaktan daim şeref duyduğum Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partimizin listeleri; partimize ve Kırıkkale’ mize, tüm aday yoldaşlarımıza da dahil olacak hal ile hayırlı olsun.. Bu kent artık sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla tanışmalı, gerçek manada liyakatli yönetim ile tanışmalı ve yerel seçimlerin asıl maksadı olan vatandaşa hizmetin tezahürü sağlanmalıdır.

Geldiğimiz noktada vatandaşa hizmetin tezahürü artık yalnızca “Sol” ile mümkündür..

Partimizin yerel seçimlerde başarı göstereceğine olan inancımızla; haydi Kırıkkale’m, vakit sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla tanışma vaktidir, vakit liyakatin ve hakkın ön planda tutulma vaktidir, vakit Kırıkkale’mize hizmet vaktidir, vakit halkçı ve devrimci yoldaşların yönetimde olma vaktidir. Saygılarımla.

CHP Kırıkkale 38. Olağan Kongre
İl Başkan Adayı

Bu yazı toplam 111 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gökhan Tektaş Arşivi