Var olmak bulmaktır bulmak orada olmaktır

Herkes huzur bulacağı yere gitsin dediler. Bende umreye gittim. Kâbe’ye karasevdaya… Nurdan nur, gökyüzünden cennete arş olan mekan. Bütün güzel cümleler oraya yazılmalı, bütün süslemeler oraya yapılmalı, bütün odak orada olmalı… Gidince gelmek istemediğim yer… Maveram…
Gitmek mi istedim yoksa çağrıldım mı bilmiyorum.
Benden, ruhumun beden kafesinden özgürlüğe ulaştığı yerin tarifini yapmamı istiyorlar. Ne hissetmişim, ne görmüşüm, nasılmış oralar?
Bende diyorum ki.
Sana hiç yemediğin bir meyvenin lezzetini anlatabilir miyim? Bunu ancak sende yersen anlarsın.
Orayı anlatamıyorum YAŞAMANIZ GEREKİYOR ya hani… Ama geri döndüğümde yaşadığım his aynen şu şekilde oldu:
Gerçek nefesi orada almış, kalbim orada atmış, gözlerim orada görmüş kulaklarım orada duymuş gibi. Daha önce hiç görmemişim hiç duymamışım. Beş duyuyu orada kullandım burada beden bozuk ruh hasta, akıl geçim derdinde...
Ruh sonsuzluğu tatmış bedenden ayrılmış burada bedene geri döndü sanki… Yalan dünya dediklere yere geri döndüm, sürgüne gönderilmiş gibiyim. Meğer sadece para pul, şan şöhretle, evlatla eşle imtihan olunmuyormuş. Hislerle de imtihanımız, bedene sıkıştırılmış ruhlarla da. Ruhun özgürlüğe kavuştuğu yerin başlangıcıymış orası. Burada zindan içinde kalmış gibi…
Cennetin izdüşümü huzurun başkenti ahhh huzur arayana başka konum vermem artık. Yağmur gibi bereketin aktığı yerden bahsediyorum. Dünya’dan değil. Onca kalabalık içinde tek bir zorluk yaşamadan Kâbe’ye dokunmak hayatta alacağınız en büyük zevk. Koskoca yerde O sizi duyuyor görüyor her an duanın kabulüne şahit oluyorsunuz. İçinizden ne geçiyorsa cevabını buluyor. Zorluklar kolaylaşıyor.
Tavaf ettik hiç durmadan cennete yürür gibi… En büyük zevklerden biride şu oldu: Orada Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) ayak izi var. Hz. İbrahim Hz. İsmail ve diğer peygamberlerimiz asırlar boyu orada tavaf ettiler. Şimdi orada bizlerde tavaf ettik bizimde ayak izimiz var. Diğer her şey bir tarafa bir insan sadece bunun zevkini alsa buraya bunun için gelir.
Rabbim ayak izimizi Peygamberlerin ayak izine karıştırdı. Nerede yürüdük biz? Ne yaptık ki bu ikram edildi bize? Müslümansan eğer bu büyük lütuf, bunu ikram edene hamdolsun…
Tavafa başlarken hacerü’l esved taşına selam verilir. Ruhların Allah’a biat ettiğine dair sözüne şahitlik eden taş. Her bir şaftta tekrar selam verip Rabbimize kulluğumuzu yenileriz. O taş ise bizim bu biadımıza şahitlik eder ve kaydeder. Günü geldiğinde bize şefaatçi olur İnşallah.
Umre yapan kişiler Mu'temir olarak adlandırılır. Mu'temir Arapça kökenli olup "ziyaret eden" anlamına gelir. Kadın ve erkekler için yapılan tabirlerde bir farklılık yoktur.
Allah herkese Mu’temir olmayı nasip etsin Amin . Aşk; Haremden içeri girdiğimde, hangi duayı yapsam derdindeyken, Kâbe’yi gördüğümde her şeyi unutmaktır.

Bu yazı toplam 56 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hatice Akgül Arşivi